На Волині прийнято власний Кодекс журналістської честі

16 Листопада 2006
14981
16 Листопада 2006
15:33

На Волині прийнято власний Кодекс журналістської честі

14981
На Волині прийнято власний Кодекс журналістської честі
На своєму засіданні 15 листопада Волинська незалежна медіа-профспілка прийняла власний Кодекс журналістської честі. Про це «Волинську правду» повідомила голова організації Богдана Стельмах.

Зважаючи на ситуацію, яка вже стала у волинській журналістиці тенденційною, а саме – розрізненість представників мас-медіа, відмежованість від проблем своїх колег, а нерідко й недоброзичливе ставлення одне до одного (особливо яскраво цей факт підтвердило кілька форумів на одному з відомих сайтів), комітет Волинської незалежної медіа-профспілки розробив і запропонував для обговорення іншим членам осередку Кодекс журналістської честі.

За словами голови ВНМП Богдани Стельмах, пропонований документ не є чимось новим у медійному просторі, оскільки існує чимало кодексів журналістської етики, прийнятих і Національною спілкою журналістів, і Комісією з журналістської етики, і Товариством професійних журналістів, й іншими організаціями. Однак цей документ створений на основі реалій волинської журналістики і регулюватиме професійну поведінку та стосунки між членами профспілки.

Як зазначив голова Комітету ВНМП Олександр Пирожик, необхідність створення Кодексу журналістської честі зумовлена відсутністю на Волині журналістської солідарності, «тому хоча б члени медіа-профспілки повинні бути солідарні й не компрометувати себе і колег перед іншими журналістами».

Перелік етичних стандартів зі змінами та доповненнями був схвалений переважною більшістю голосів. Віднині кожен журналіст, котрий бажає стати членом медіа-профспілки, буде ознайомлений із Кодексом журналістської честі.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14981
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду