Газета Київради «Вечірній Київ» скаржиться на тиск з боку КМДА і замовні матеріали

8 Листопада 2006
6583
8 Листопада 2006
10:18

Газета Київради «Вечірній Київ» скаржиться на тиск з боку КМДА і замовні матеріали

6583
Газета Київради «Вечірній Київ» скаржиться на тиск з боку КМДА і замовні матеріали

Темники повертаються до столиці, заявляє колектив «Вечірнього Києва» - газети, яка з 2001 року є виданням Київської міської ради. За словами журналістів, роботу їхньої редакції намагається «регулювати» Головне управління КМДА з питань ЗМІ та зв’язків з громадськістю.

 

Людмила Воробйова, в.о. головного редактора газети, розповіла 7 листопада на спеціально скликаній прес-конференції: «Єдине. Що я почула від певних осіб з управління: ви повинні писати про все, все критикувати, але тільки не мера. Застосуйте всю вашу майстерність, аби опозиція, хоч що вона робитиме, виглядала «не так». А найкраще – якщо ви, перш ніж пускати газету на друк, будете приносити сторінки на вичитку комусь із заступників голови Київради або КМДА». Як стверджує пані Воробйова, носити шпальти «на перевірку» вимагала від неї в.о. голови управління Тетяна Васильєва. Внаслідок «ручного керування», каже пані Людмила, муніципальні газети стало неможливо читати.

 

«Візьміть газети «Хрещатик», «Вечірній Київ» і «Столиця» за останні три тижні, - аргументує в.о. головного редактора. – Вони як рідні брати: на першій, другій і третій сторінках однакова інформація і однакове подання певних посадових осіб».

 

Людмила Воробйова відзначає еволюцію «темника»: якщо раніше він був паперовий і його можна було показати на прес-конференції, то зараз «цінні вказівки» дають винятково у приватних розмовах. У разі чого, як то кажуть, «я не я і «темник» - не моя».

 

Колектив газети звернувся до депутатів та комісії міської ради з питань культури та інформаційної політики, аби вони ввійшли до редакційної колегії «Вечірнього Києва». Це, на думку пані Воробйової, зрівноважить впливи на редакцію та дозволить висвітлювати події різнопланово.

 

На прес-конференції, до речі, окремим сектором сиділи люди, що поводились досить виклично. Вони перебивали промовців, намагалися їх «закричати», гучно звинувачуючи у брехні. Це виглядало, як організована спроба зірвати прес-конференцію.

 

Дістати якісь пояснення від прес-служби КМДА «Україні молодій» не вдалося. Там сказали, що «офіційна інформація» щодо прес-конференції ще не надходила.

 

 

Олег Снігур, «Україна Молода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6583
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду