Халпахчі залишає "Молодість"

25 Жовтня 2006
11769
25 Жовтня 2006
11:44

Халпахчі залишає "Молодість"

11769
Халпахчі залишає "Молодість"

Гендиректор Київського міжнародного кінофестивалю "Молодість" Андрій Халпахчі заявив про складення своїх повноважень.

Водночас він зауважив, що залишатиметься на цій посаді до закінчення фестивалю, 29 жовтня, повідомляє 5 канал.

За інформацією каналу, Халпахчі висловив готовність працювати лише консультантом з творчих питань. Причиною уходу з посади гендиректора стало недостатнє фінансування "Молодості".

Цього року від Міністерства культури на фінансування фестивалю надійшло вісімсот тисяч гривень, що на триста тисяч менше запланованої суми.

До останнього дня організатори не могли розрахуватися за корабель, на якому традиційно живуть гості, також не вистачило на гонорари для зіркових гостей.

"Ми будемо звертатися до президента і прем'єр-міністра, щоб надати фестивалю статус, як це було зроблено на Московському фестивалі, з виділенням рядку у бюджеті", - заявив Халпахчі.

"2 мільйони повинні виділятися на фестиваль, щоб ми могли зробити дещо більше і якісніше. А не тільки урочисту частину у палаці "Україна", - додав він.

Раніше розповів, що є гендиректором "Молодості" протягом останніх 15 років, і вже не може "просто за станом здоров'я звалювати усі організаційно-фінансові проблеми тільки на себе".

Він зауважив, що передаючи усі справи, він обов'язково буде наполягати на двох пунктах: отримання фестивалем статусу національного і відкритий фінансовий звіт Міністерства культури.

"Я хочу добитися, щоб врешті-решт на початку кожного року громадськість отримувала відкритий фінансовий звіт про те, на що були витрачені гроші Міністерства культури", - пояснив він.

Як відомо, 36 Київський міжнародний кінофестиваль "Молодість" проходить у Києві з 21 до 29 жовтня.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11769
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду