Фільм про В’ячеслава Чорновола презентований у 20 містах України

22 Серпня 2006
12574
22 Серпня 2006
11:22

Фільм про В’ячеслава Чорновола презентований у 20 містах України

12574
Фільм про В’ячеслава Чорновола презентований у 20 містах України

У Київському будинку кіно відбулася прем'єра художньо-документального фільму "Той, що пробудив кам'яну державу". Стрічка присвячена В'ячеславу Чорноволу. Її знято в рекордний термін невеликим коштом у різних містах України.
 
Зал Будинку кіно не був ущерть заповнений. Політичні кола представляв один лише Лесь Танюк. На прем'єру не з'явився також виконавець головної ролі Сергій Романюк. Актора, який ані зовні, ані за віком не схожий на свого героя, неоднозначно сприйняли найрідніші головному героєві люди.

Валентина Чорновіл, сестра В"ячеслава Чорновола:
- Роль слідчого - такого прилизаного, випещеного грає Паперний. Добре зіграно. Такі собі слизькі вони були. А Чорновіл, який повинен бути енергійний, він такий спокійний.

Атена Пашко, дружина В"ячеслава Чорновола:
- Мені здається, що у цього актора немає енергетики Чорновола. Ви не вважаєте? Так мені чомусь здається.

Режисер і сценарист Володимир Онищенко радить не  шукати подібності між героєм і актором. Він каже, що фільм є метафорою. А головним стрижнем стала народна казка "Кам'яна держава". У ній чоловік, щоб визволити кохану, повинен здобути свободу для  "Кам'яної держави".  Із  сюжетними колізіями казки метафорично співвідноситься доля В"ячеслава Чорновола".

Володимир Онищенко, режисер і сценарист фільму:
- Ця казка продиктувала і те, чим же можна пробити камінь, розбити кригу. Саме тільки серцем любов"ю. У фільмі для мене найголовніша ідея - ідея любові.

У фільмі поєднані унікальні документальні кадри та ігрові сцени. "Того, що пробудив кам"яну державу" вже побачили у 20 містах України. На прем"єру у Львові прийшла понад тисяча глядачів, а в Донецьку - всього 25. Сини Чорновола фільму також не бачили. Не побачить його і масовий глядач. Після перемов, які тривали понад місяць, керівництво Першого каналу відмовилося показати його у своєму ефірі.
 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12574
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду