«Тендерна палата» обманула журналістів з «фактами грубих порушень на «Євробаченні-2005»

18 Липня 2006
6768
18 Липня 2006
15:20

«Тендерна палата» обманула журналістів з «фактами грубих порушень на «Євробаченні-2005»

6768
«Тендерна палата» обманула журналістів з «фактами грубих порушень на «Євробаченні-2005»

Обіцяна Тендерною палатою України прес-конференція про порушення законодавства в сфері держзакупівель на „Євробаченні-2005”, насправді виявилася звітною прес-конференцією ТПУ за 2004-2006 роки.

У розісланому напередодні до ЗМІ анонсі прес-конференції „Євробачення - збитковий фінал України», яка мала відбутися в УНІАН, зазначалося, що на прес-конференції будуть оприлюдненні «факти грубих порушень чинного законодавства в сфері закупівель та недоліки допущені організатором проведення пісенного конкурсу „Євробачення-2005” при використанні бюджетних коштів».

Однак після короткого вступу заступника керівника Департаменту громадського контролю ТПУ Миколи Товстановського про офіційні дані НТКУ керівник департаменту раптом оголосив, що процедури закупівель, проведені НТКУ, складні, потребують багато часу, тому тільки після детальної перевірки можна буде оголосити ці факти, а «на сьогодні – продовжив він, - ми хотіли б представити звіт Тендерної палати. Ми давно вже хотіли провести цю прес-конференцію і надати цю інформацію для широкої громадськості і тому ми трошки проведемо в іншому форматі», – як холодною водою облив присутніх журналістів.

Після чого перед представниками ЗМІ зачитали звіт ТПУ за 2004-2005 рр. та 1-й квартал 2006 року, який перед тим було роздано кожному на аркуші формату А4.

Єдине, що вдалося випитати найбільш обуреним журналістам, це те, що в останній момент перед прес-конференцією до ТПУ нібито надійшло повідомлення про наявність ще якихось фактів порушень НТКУ, «які треба ще перевіряти, а тому ця інформація не може бути розголошена», - повідомила віце-президент ТПУ Людмила Кравченко.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6768
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду