ІТК визначив першого переможця тендеру на телевізійні дослідження

29 Червня 2006
15063
29 Червня 2006
10:58

ІТК визначив першого переможця тендеру на телевізійні дослідження

15063
ІТК визначив першого переможця тендеру на телевізійні дослідження

27 червня, Індустріальний телевізійний комітет офіційно оголосив першого переможця тендеру на телевізійні дослідження, а саме на дизайн панелі та контроль її якості. Цими видами робіт у 2008-2012 роках буде займатися українська дослідницька компанія InMind.

Нагадаємо, з кінця лютого по вересень 2006 року триває тендер на телевізійні дослідження у 2008-2012 роках.

Тендер проводиться технічним комітетом Індустріального Телевізійного Комітету (ІТК) в три етапи:
- стратегічний, що відбувся у березні цього року і складався з серії переговорів із дослідницькими компаніями на предмет їх зацікавленості щодо участі у такому тендері, з’ясування їх бачення стратегії розвитку ТБ-вимірювань в Україні;
- тестовий – з’ясування технічної працездатності нових технологій;
- ціновий – оцінка можливостей компаній і проведення порівняння вартості вимірювання на базі максимально деталізованого технічного завдання.

Зараз тривають другий та третій етапи тендеру. Передумовою для оголошення тендеру стало закінчення у кінці 2007 року контракту на телевізійні вимірювання з компанією GFK. Згідно рішення ІТК, будь-яких підрядників обирати на тендерній основі, 22 лютого 2006 року було оголошено відкритий тендер на систему телевізійних досліджень.

Для участі у тендері подали заявки сім компаній, більшість з яких іноземні.

Кожна компанія сама визначала види робіт на які вона претендувала, оскільки цього разу організатори розділили систему телевізійних досліджнень на складові і подавати заявку можна було на будь-яку з них. ІТК ухвалив таке рішення для того, щоб можна було обрати найкращого виконавця на кожен з п’яти видів робіт:
- Дизайн вибірки і контроль якості панелі (Д/К),  Установче дослідження (УД),  Оператор панелі (ОП),  Моніторинг ТБ (М), Програмне забезпечення (ПЗ).
До другого етапу вийшли п’ять компаній.

Список учасників тендеру, що беруть участь у 2-му та 3-му етапах тендеру
і види робіт, на які вони претендують:

Учасники

Д/К

УД

ОП

М

ПЗ

GfK

X

X

X

X

X

AGB

X

 

X

X

X

TNS

X

X

 

 

X

InMind (КМИС)

X

X

 

 

 

Медиа-икспенс (Украина)

 

 

 

X

 


Вже остаточно відомо, що компанія InMind стала переможцем тендеру і буде керувати процессом створення та розробки дизайну телевізійної панелі та постійно контролюватиме її якість на протязі 2008-2012 років.

Олена Попова, виконавчий директор компанії InMind:
„Розуміючи, що рівень ринку зростає, у своїй пропозиції з дизайну панелі і контролю якості ми показали ретельно відпрацьований і перевірений європейською практикою підхід. Він включає в себе не тільки особливу увагу до всього спектру факторів, що впливаютю на телеперегляд (і, як наслідок, на формування структури Панелі), але і детальну пропозицію з системи контролю над реалізацією телеметрічної Панелі. Ми раді, що запропонована нами схема удосконалення передустановчого дослідження, дизайну так контролю якості були оцінені ІТК і привели нас до перемоги у тендері. Ми впевнені, що наш підхід дозволить підвищити рівень довіри ринку в цілому до медіа-досліджень”.

Олег Попенко, голова Індустріального телевізійного комітету:
„Перевага ідей та підходів, запропонованих компанією InMind, була очевидною для більшості засновників ІТК. Тому рішення довірити цю надзвичайно важливу складову системи досліджень компанії InMind було логічним і не викликало гострих дискусій”.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15063
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду