У багатьох країнах світу відбулися демонстрації із вимогою заборонити "Код да Вінчі"

18 Травня 2006
17815
18 Травня 2006
17:34

У багатьох країнах світу відбулися демонстрації із вимогою заборонити "Код да Вінчі"

17815
У багатьох країнах світу відбулися демонстрації із вимогою заборонити "Код да Вінчі"

Не встигла стрічка "Код да Вінчі" після прем'єри на 59-тому Міжнародному Каннському кінофестивалі й надійти до світового прокату, як її вже заборонили у Китаї та Філіппінах, повідомляє 5 канал. У багатьох країнах світу відбулися демонстрації із вимогою заборонити показувати цей фільм узагалі. А у США навіть зняли свій фільм-відповідь "Коду да Вінчі". 

Події, пов'язані із екранізацією "Коду да Вінчі", дедалі більше нагадують ті протести, які спалахнули в багатьох країнах після публікацій карикатур на пророка Мухаммеда. У цьому зізнаються як кінокритики, так і самі протестувальники. Обурені католики кажуть, що Ден Браун у своєму романі перекрутив історичні події. Католицькі організації навіть зняли свою власну, альтернативну стрічку - "Розкодований Ісус". У фільмі, що триває годину, надаються вичерпні з погляду католицької церкви факти про розвиток християнства у перші три століття його існування.

Люди:
- Я обурена! Не розумію, чому таким особам, як Ден Браун, дозволено перекручувати події так, як їм хочеться. Це неприпустимо.

- Так, я проти екранізації роману. Я не можу зрозуміти, чому він такий популярний?

Фільм не викликав захоплення і на самому Каннському кінофестивалі, де відбувся його прем'єрний показ. Критики зізнаються, що очікували від картини значно більшого. Проте, пересічні глядачі фільму кажуть, що вражені таким трактуванням подій. Отже, думки розділилися.

Люди:
- Знаєте, дуже дивно з'ясовувати, що Марія Магдалина є дружиною Ісуса Христа. А загалом - мені сподобався цей фільм.

- Мені сподобався фільм. Захоплююче. У мене немає слів.

Екранізація бестселлера Дена Брауна "Код да Вінчі" обурила і Ватикан. Особливо Святий престол не погоджується з тим, що Марія Магдалина була одружена із Ісусом Христом. У своїй книзі письменник Ден Браун стверджує - церква знала про цей факт, однак навмисно приховала його від вірян.

 Євгенія Пряникова, 5 канал

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17815
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду