Студія Disney купила Pixar

6 Травня 2006
25714
6 Травня 2006
12:25

Студія Disney купила Pixar

25714
Студія Disney купила Pixar

Акціонери мультстудії Pixar схвалили купівлю компанії студією Disney. Сума угоди оцінюється в 7,4 мільярди доларів. Розрахунок буде проводитись цінними паперами. Голосування завершило угоду. Представники регулювальних органів до моменту голосування вже дали дозвіл на покупку.

Відповідно до плану угоди, акціонери Pixar обміняють кожну свою акцію на 2,3 акції Disney.

Колишній голова студії Pixar Стів Джобс отримає 7 відсотків акцій компанії Disney і ввійде до ради директорів. Сама ж Pixar стане 100-відсотковою дочірньою компанією Disney.

Очікується, що купівля дозволить Disney відновити лідируюче положення в мультиплікації, тому що за останні роки мультиплікаційний підрозділ студії не приносив прибутку.

Раніше Disney профінансувала перший мультфільм Pixar, згодом здійснювала дистрибуцію фільмів компанії Джобса.

Контракт був укладений на 7 фільмів, і рішення про купівлю було прийнято за півроку до закінчення попередньої угоди.

Студія Disney заявила про свій намір придбати Pixar наприкінці січня 2006 року.

Pixar є однієї із найуспішніших мультплікаційних студій світу. Повнометражні мультфільми "Корпорація монстрів", "У пошуках Немо", "Суперсімейка" принесли Pixar мільярди доларів.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25714
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду