Над Лукашенком хочуть організувати «суспільний процес»

18 Квітня 2006
6378
18 Квітня 2006
16:02

Над Лукашенком хочуть організувати «суспільний процес»

6378
Над Лукашенком хочуть організувати «суспільний процес»
Білоруська опозиція хоче організувати "суспільний процес" над режимом Олександра Лукашенка. Як повідомив у вівторок журналістам лідер білоруської опозиції, колишній голова Об'єднаної цивільної партії Анатолій Лебедько, перше засідання такого Міжнародного суспільного суду відбудеться вже у вересні.

"Воно пройде або у Вільнюсі, або в Києві, або у Варшаві, або в Москві, або в Мінську. Це питання ще обговорюватиметься", - сказав Лебедько, який стверджує, що ідея білоруської опозиції отримала підтримку президента Литви Валдаса Адамкуса. За словами опозиціонера, "звинувачення" представить "десятки, сотні епізодів порушень законів Білорусі й Конституції".

Зокрема, уточнив Лебедько, йтиметься про події 1996-го року, коли Лукашенко розпустив парламент, який хотів оголосити імпічмент президентові, й президентських виборах березня 2006-го року, балотуватися на яких, на думку опозиції, Лукашенко не мав права. Крім того, опозиція має намір підняти питання про зникнення в Білорусі політичних опонентів Лукашенка сказав Лебедько.

На його думку, "суддями" можуть стати Вацлав Гавел, Лех Валенса, Олександр Квасневський. "Це будуть десять-п'ятнадцять людей, відомих в Європі й світі, щоб висновки суду не викликали сумнівів", - сказав Лебедько.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6378
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду