В Харкові відбувся фестиваль аматорського кіно

10 Квітня 2006
18291
10 Квітня 2006
17:47

В Харкові відбувся фестиваль аматорського кіно

18291
В Харкові відбувся фестиваль аматорського кіно

"Професіоналів просимо не турбувати". Це – гасло першого фестивалю аматорського кіно "Експромт", що відбувся у Харкові. Свої роботи презентували кінематографісти з 4 країн. 
Як відрізнити аматорське кіно від фахового? На думку організаторів фестивалю "Експромт", головний критерій такий: якщо фільм знято на кіноплівку, над ним працювали професіонали. Подібні роботи журі не приймало. Більше – жодних обмежень. До участі запрошували студентів кінематографічних факультетів, музикантів, які самі знімали собі відеокліпи, та просто усіх тих, хто відчув у собі хист до зйомки й монтажу, повідомляє 5 канал

Михайло Лук’яненко, організатор фестивалю "Експромт":
"Если там есть идея, действительно есть сюжет, есть какой-то изюм – тогда он наш человек. Снимать – на что угодно. Есть одна работа, на мобильный телефон снятая. Неигровое кино, абстрактная картинка, но, все равно, интересно."

Харків’янин Олексій Галанін представив відеофільм, над яким працював спільно зі своїм другом з Москви. Реальна історія родини друга й стала основою сюжету. Батько автора картини повертається з Америки до своєї невиліковно хворої матері. Це – не звичайне home video, переконаний Олексій, а крок до справжньої творчості,.

Олексій Галанін, співавтор фільму:
- Фильм был послан в США на конкурсы и всякое такое, но вот этот фестиваль, он единственный в Украине, беспрецедентный. Каждый делает то, что ему нравится, а потом узнает, что другому это тоже нравится. Они находят друг друга и потом, возможно, создаются студии, коллективы, более сильные работы.

За рік у Харкові пройде другий фестиваль "Експромт". Як обіцяють організатори, буде не лише кіно, а й експериментальні театральні вистави та конкурс авангардного фото.
 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18291
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду