"Телеглядацька асоціація батьків" звернулась до Нацради з проханням обмежити показ "Вікон" та "Дому-2"

10 Березня 2006
21105
10 Березня 2006
17:39

"Телеглядацька асоціація батьків" звернулась до Нацради з проханням обмежити показ "Вікон" та "Дому-2"

21105
"Телеглядацька асоціація батьків" звернулась до Нацради з проханням обмежити показ "Вікон" та "Дому-2"

На адресу Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення надійшло звернення громадської організації «Телеглядацька асоціація батьків України» в якому, зокрема, зазначається: «Батьків обурює діяльність окремих телеканалів, які ігнорують вимоги діючого законодавства України, покликаного захищати суспільну мораль та права неповнолітніх телеглядачів у частині дотримання часу демонстрації фільмів із обмеженою глядацькою аудиторією. Батьки вважають, що позиція таких телеканалів може негативно вплинути на процеси дитячого виховання та сприяти занедбанню української культури та духовності.

Катастрофічною є ситуація, що склалася довкола необмеженого показу на телебаченні телевізійних програм, окремі з яких містять у собі сцени, лексику, розмови небезпечні для виховних процесів підростаючого покоління. Зокрема, батьки вважають, що показ таких телепередач на українському телеканалі ТЕТ як «Вікна з Дмиром Нагієвим», «Дім-2» повинен бути суворо регламентованим та здійснюватися лише в час, коли максимально обмежується доступ неповнолітніх глядачів до телебачення ( після 24.00)».

Всеукраїнська громадська організація «Телеглядацька асоціація батьків» у своєму зверненні до Національної ради  висловлює пропозицію щодо створення Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування телевізійних програм та передач при Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення, а також створення спільної робочої групи із залученням фахівців у галузі юриспруденції, культури, мистецтва, психології для підготовки проектів відповідних нормативних актів Національної ради та організації діяльності означеної вище Експертної комісії.

Прес-служба Національної ради  нагадує, що 08.02.06 р. Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення прийняла рішення № 99 «Про порушення вимог експертної комісії при Міністерстві культури і мистецтв України щодо трансляції програми  «Вікна з Дмитром Нагієвим» за що  ТК «ТЕТ», яка здійснювала цю трансляцію, оголошене попередження  з вимогою негайно припинити ефір цієї програми або перенести його на період з 00.00  до 06.00 години. 

Ухвалене також рішення Національної ради № 100, яким рекомендовано телекомпанії «ТЕТ»  призупинити трансляцію програми «Дім-2» до отримання відповідних експертних висновків.
На жаль, замість того, щоб виправити становище в ефірі, керівництво телекомпанії «ТЕТ» вдалося до інформаційних інсинуацій у пресі щодо начебто неправомірних дій Національної ради та звернулося із судовими позовами.



"Детектор медіа" за інформацією прес-служби Національної ради

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21105
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду