Голову Держкомтелерадіо звинувачено у зловживанні службовим становищем

7 Березня 2006
20081
7 Березня 2006
21:03

Голову Держкомтелерадіо звинувачено у зловживанні службовим становищем

20081
Голову Держкомтелерадіо звинувачено у зловживанні службовим становищем
Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення констатувала факт порушення виборчого законодавства головою Держкомтелерадіо І.Чижем і звернулася з цього приводу до ЦВК для відповідного реагування.

У рішенні Національної ради, ухваленому 7 березня, зазначається: „Голова Держкомтелерадіо, зловживаючи службовим становищем, зобов’язав обласні державні телерадіокомпанії за державні кошти виробляти і розповсюджувати відеоролики за участю самого голови Комітету з роз’ясненням виборчого законодавства, які мають ознаки політичної агітації, що виходить за межі функцій Держкомтелерадіо, визначених чинним законодавством, і є порушенням ст. 71 Закону України „Про вибори народних депутатів України”.

Рішення ухвалене за поданням робочої групи з питань дотримання виборчого законодавства, яку очолює перший заступник голови Національної ради Ю.Сторожук. Запросити І.Чижа на засідання Національної ради не вдалося, оскільки того дня він, будучи кандидатом у народні депутати України, перебував у поїздці до Чернігова з традиційною нагодою виступити по обласних державних ЗМІ.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20081
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду