При Президентові створено Громадську раду щодо забезпечення чесних виборів

27 Лютого 2006
14291
27 Лютого 2006
11:45

При Президентові створено Громадську раду щодо забезпечення чесних виборів

14291
При Президентові створено Громадську раду щодо забезпечення чесних виборів

Президент України Віктор Ющенко підписав Указ про створення при Президентові Громадської ради щодо забезпечення чесних виборів.

Як зазначив Глава держави у радіозверненні до українського народу, на нову структуру покладається  незалежний контроль за проведенням голосування та дотриманням прав виборців. Головою Ради призначено президента Національної академії наук України Бориса Патона.

«Я як Президент України докладу всіх зусиль, аби вибори пройшли демократично. Я вимагатиму від центральної й регіональної влади дотримання виборчого законодавства й Указу Президента про чесні вибори, – наголосив В. Ющенко, нагадавши, що за парламентськими виборами в Україні пильно слідкує вся міжнародна спільнота.

«26 березня український народ обиратиме не прем’єра чи канцлера, а в першу чергу нову парламентську більшість. Вірю – це буде демократична більшість, яка зможе чесно представляти позицію мільйонів громадян, відстоювати інтереси українського народу, захищати стратегічні інтереси України, а не інших країн», – сказав Президент, закликавши суспільство зайняти активну громадянську позицію і неодмінно прийти на вибори. 

Глава держави також зазначив, що особливе занепокоєння викликає у нього депутатська недоторканність: «Я поділяю переконання демократичних партій та блоків, які виступають за відміну цієї норми».

Говорячи про відповідальність за організацію виборів і прозорий підрахунок голосів, що лежить на ЦВК та місцевих виборчкомах, В. Ющенко констатував: на сьогодні у дільничних комісіях не вистачає понад 12 тисяч працівників. «Я вимагаю від ЦВК завершити процес формування дільниць і забезпечити роботу комісій», – підкреслив він.

Президент закликав усіх учасників виборчих перегонів продемонструвати повагу до виборця та свою відповідальність перед громадянами і законом.

До складу Громадської ради увійшли:

Бистрицький Євген, директор Міжнародного фонду "Відродження";

Бойко Віталій, колишній Голова Верховного Суду України;

Єльяшкевич Олександр, голова Всеукраїнської федерації профспілок "Наше право";

Захаров Євген, співголова Харківської правозахисної групи, голова правління Української Гельсінської спілки прав людини;

Іванов Віталій, президент Академії української преси;

Когут Ігор, голова Ради Лабораторії законодавчих ініціатив, керівник громадської кампанії "Усвідомлений вибір - 2006";

Кучерів Ілько, президент фонду "Демократичні ініціативи";

Лигачова Наталія, голова правління ГО "Детектор медіа";

Патон Борис, президент Національної академії наук України;

Підлуська Інна, президент фонду "Європа XXI";

Попов Ігор, голова правління Комітету виборців України;

Потєхін Дмитро, координатор громадської ініціативи "Знаю!";

Тищенко Юлія, керівник програми розвитку громадянського суспільства Українського незалежного центру політичних досліджень;

Чекмишев Олександр, голова комітету "Рівність можливостей";

Якименко Юрій, директор політико-правових програм Українського центру економічних і політичних відносин ім. О.Разумкова.


"Детектор медіа" за інформацією офіційного інтернет-представницва Президента України.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14291
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду