Інцидент з журналістом «Обозревателя»: Тетяна Чорновіл вже їде до Києва

6 Лютого 2006
31919
6 Лютого 2006
18:20

Інцидент з журналістом «Обозревателя»: Тетяна Чорновіл вже їде до Києва

31919
Інцидент з журналістом «Обозревателя»: Тетяна Чорновіл вже їде до Києва

Начальник Управління МВС України в м. Севастополі Валерій Петухов повідомив, що інцидент із затриманням журналіста Тетяни Чорновіл вичерпано, жодна із сторін не стала висувати претензії.

«Російські військові передали нам журналістку Тетяну Чорновіл, ми взяли покази обох сторін, зафіксували їх на відеокамеру. Після цього запитали у журналістки про її подальші плани, вона заявила, що має намір їхати додому, тому ми допомогли їй дістатися на вокзал, придбати квиток і зараз вона вже у потязі прямує до Києва», - заявив Валерій Петухов.

Російські військові затримали сьогодні журналістку інтернет-видання «Обозреватель» Тетяну Чорновіл на території військової частини на мисі Сарич у Криму.

Т.Чорновіл повідомила редакції свого видання, що вже залишила територію маяка і перебуває у міліції. Правоохоронці збираються її доправити до Севастополя. Тетяна Чорновіл планувала потрапити на мис Сарич для проведення журналістського розслідування.

За інфомацією віце-президента Інституту регіональних мас-медіа Ігоря Костинського, сьогодні близько 12.00 знімальна група телекомпанії «НТН» і Тетяна Чорновіл приїхали на маяк. Ігор Костинський сказав, що російські військові попередили журналістів про те, що вони перебувають на території військової частини, і дозволили вести зйомку за умови, що пізніше журналісти залишать частину.

Він також повідомив, що група телеканалу «НТН» залишила розташування частини після закінчення зйомок, проте Тетяна Чорновіл відмовилася це зробити. За словами Ігоря Костинського , військові зачинили ворота за журналістами, які залишили військову частину та із застосуванням сили затримали Тетяну Чорновіл.

Подія зафіксована на камеру телекомпанії «НТН», і за словами одного з учасників знімальної групи «НТН» журналіста Османа Пашаєва, сьогодні планується показати це в ефірі.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
31919
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду