БЮТ вимагає від Партії Регіонів виключити зі свого списку сепаратистів

22 Січня 2006
6844
22 Січня 2006
18:28

БЮТ вимагає від Партії Регіонів виключити зі свого списку сепаратистів

6844
БЮТ вимагає від Партії Регіонів виключити зі свого списку сепаратистів
Напередодні Дня Соборності України Блок Юлії Тимошенко вимагає від Парії Регіонів виключити із передвиборчого списку ПР провідників сепаратизму у Сєверодонецьку, а саме: Віктора Януковича, Бориса Колесникова, Євгена Кушнарьова, Віктора Тихонова, Олександра Єфремова.

Як йдеться у спеціальній заяві Блоку, «…Єдність та соборність – це наша історична цінність, яку, на жаль, зневажають деякі політики. Рік тому сепаратистські, розкольницькі дії і заклики - з подачі московських політтехнологів - стали основою президентської виборчої кампанії Януковича».

БЮТ звертає увагу не те, що саме виборчий штаб Віктора Януковича продукував і поширював заклики до розколу держави, розпалював ворожнечу за регіональною, релігійною, мовною та національною ознаками.

Саме штабісти Януковича малювали карти з поділом України на три сорти.

Саме Віктор Янукович та сили, що його підтримували, доклали найбільших зусиль до загострення історичних відмінностей і провокування неприродного протистояння між різними регіонами України.

І саме Віктор Янукович, після провалу спроби фальсифікації президентських виборів в Україні, організував сепаратистське збіговисько в Сєверодонецьку, де лунали заклики до утворення ПіСУАРу – так званої Південно-Східної Української Автономної Республіки.

В оприлюдненій заяві БЮТ вказує, що після перемоги Віктора Ющенка були надії на те, що організатори сепаратистського шабашу швидко й справедливо опиняться на лаві підсудних - а звідти пересядуть вже й на нари. «Однак ганебний пакт Ющенка з Януковичем, підписаний задля обрання Єханурова Прем’єр-Міністром, захистив сепаратистів, - зазначено у заяві БЮТ. - На виконання цього пакту Президент Ющенко підписав Закон про недоторканість депутатів місцевих Рад. Фігуранти справ про сепаратизм: як-то Борис Колесников, Євген Кушнарьов, Віктор Тихонов, Олександр Єфремов тощо, - є депутатами та головами місцевих Рад. Як показали спроби притягнути до відповідальності депутата Сумської обласної ради Володимира Щербаня, надання місцевими Радами згоди на притягнення своїх депутатів до кримінальної відповідальності стало практично нереальним. Відтепер же всі сепаратисти виявилися ще й кандидатами в народні депутати від Партії Регіонів».

Саме тому Блок Юлії Тимошенко вимагає від Партії Регіонів виключити із передвиборчого списку Партії Регіонів організаторів сепаратистського шабашу в Сєверодонецьку, а саме: Віктора Януковича, Бориса Колесникова, Євгена Кушнарьова, Віктора Тихонова, Олександра Єфремова.

Водночас, Віктор Янукович має покаятися перед українським народом за участь в розпалюванні міжрегіональної, міжетнічної та міжконфесійної ворожнечі під час його президентської кампанії, а правоохоронні органи повинні притягнути до кримінальної відповідальності всіх учасників сепаратистських дій, в тому числі здійснених під час з‘їзду а в Сєверодонецьку 2004 року.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6844
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду