Журналіст Дмитро Лиховій відмовився від звання заслуженого журналіста

29 Серпня 2005
1192
29 Серпня 2005
18:39

Журналіст Дмитро Лиховій відмовився від звання заслуженого журналіста

1192
Журналіст Дмитро Лиховій відмовився від звання заслуженого журналіста
Журналіст газети "Україна молода" відмовився від звання "Заслужений журналіст України", яке йому присвоїв Президент Ющенко 24 серпня 2005 року. Про це журналіст написав у статті для видання "Українська правда".

"Моє чітке переконання полягає в тому, що самі професійні стандарти роботи у ЗМІ не передбачають звань на кшталт "заслужений журналіст України". Схвальні відгуки читачів, заочну повагу колег, рейтинг каналу, тираж газети, відвідуваність сайту – будь ласка. Але - не присутність у президентських указах. Це, скоріше, або подачка і віднопідданство, або форма зіркової хвороби, або й те, й інше. І якщо Віктор Ющенко вже заводив розмову про те, що журналісти мають бути "ланцюговими псами демократії", то навіщо, питається, кидати цим "псам" кістки з панського столу та медальки, як на виставці породистих собак?" - заявив Дмитро Лиховій.

Він каже, що двічі телефонував прес-секретарці президента Ірині Геращенко з проханням викреслити його прізвище зі списку в указі, однак, воно таки прозвучало у Маріїнському палаці.

Журналіст каже, що чекав від Президента інших підходів і запитує "Невже це спроба реабілітації за "морду того журналіста"?..

Він нагадує, що за часів Президентсва Леоніда Кучми нагороджували журналістів провладних видань, така практика, на його думку, залишається і зараз, оскільки не було нагороджено жодного журналіста із опозиційних до влади видань.

ІМІ

Читайте також:

Буковинські журналісти отримали нагороди

Колектив програми «Діловий світ» отримав «Золоте перо»

Працівники ТОНІСу - "Заслужені журналісти України"

Данило Яневський не очікував нагороди

Ющенко нагородив керівника УТ-1 і журналіста "5 каналу"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1192
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду