Маркіян Лубківський: в Секретаріаті завершується розробка низки пропозицій щодо вдосконалення українського інформаційного законодавства, його гармонізації з нормами ЄС

12 Липня 2005
1047
12 Липня 2005
12:38

Маркіян Лубківський: в Секретаріаті завершується розробка низки пропозицій щодо вдосконалення українського інформаційного законодавства, його гармонізації з нормами ЄС

1047
Маркіян Лубківський: в Секретаріаті завершується розробка низки пропозицій щодо вдосконалення українського інформаційного законодавства, його гармонізації з нормами ЄС
Маркіян Лубківський, заступник Держсекретаря України, відповідаючи на запитання «Детектор медіа» з приводу заяв Віктора Ющенка щодо демонополізації інформаційного простору, які той зробив під час з’їзду НСНУ 9 липня, зазначив: «Віктор Ющенко ще під час минулорічної виборчої кампанії неодноразово наголошував на необхідності демонополізації медіа-ринку, найвагоміша частка якого за старої влади потрапила під контроль кількох фінансово-промислових груп. Йшлося, зокрема, про потребу докорінного реформування інформаційного простору в напрямі забезпечення прозорості його діяльності, відповідності роботи ЗМІ інтересам українського суспільства та держави».

«Глава держави твердо стоїть на тих позиціях, що основною функцією держави повинне бути створення сприятливих, а, головне, рівних умов для всіх ЗМІ», - констатує Лубківський і нагадує, що, відповідно до практики країн-членів ЄС, «регуляторні функції органів влади мають обмежуватися виключно питаннями захисту суспільної моралі, відстоювання національних інтересів, зокрема, в частині дотримання ЗМІ українського мовного законодавства».

«Що стосується оприлюднення даних про пов’язаність мас-медіа з тими чи іншими політичними та бізнесовими групами, то керівництво держави вважає, що громадяни мають право на доступ до такої інформації» - підкреслив заступник Держсекретаря. - На сьогодні процес видачі ліцензій не є бездоганним. Часто доволі складно дізнатися, хто є справжнім власником телеканалу, газети чи радіостанції. Без володіння такими відомостями громадянам важко інтерпретувати інформаційні повідомлення та уникати маніпуляцій».

Далі пан Лубківський повідомив, що головна інформаційна служба Секретаріату Президента України проводить роботу з вивчення та узагальнення принципів організації інформаційного простору в різних країнах Євросоюзу. «На підставі цього досвіду сьогодні завершується розробка низки пропозицій щодо вдосконалення українського інформаційного законодавства, його гармонізації з нормами ЄС».

"Детектор медіа"

Читайте також:

Запитання «ТК»: - Що, на вашу думку, мав на увазі Віктор Ющенко, коли під час свого виступу 9 липня на з’їзді НСНУ пообіцяв, що «жулики скоро покинуть українське телебачення, що там буде наведений державний порядок"?
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1047
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду