Друзі та колеги Процюка збираються пікетувати американське посольство

6 Квітня 2005
814
6 Квітня 2005
14:26

Друзі та колеги Процюка збираються пікетувати американське посольство

814
Друзі та колеги Процюка збираються пікетувати американське посольство
Друзі та колеги Тараса Процюка збираються 8 квітня пікетувати американське посольство. Цього року пікетуючі вимагатимуть окрім визнання Білим Домом своєї вини за смерті українців в Іраку ще й засудження війни взагалі як способу вирішення міжнародних конфліктів.

Під ході акції не буде жодних політичних промов, повідомляє інтернет-видання "Зміна". Очікується, що учасники мовчки стоятимуть під звуки антивоєнних пісень із свічками пам’яті, антивоєнними плакатами та портретами Тараса. Після закінчення пікету до посольства США буде передано звернення.

"8 квітня 2003-го року у Богдаді пострілом з американського танку було вбито українського журналіста Тараса Процюка, - нагадує "Зміна",- та його іспанського колегу Хосе Коусо, які у той момент виконували свій професійний обов’язок. Розслідування, яке провели американці, "показало", що винних у смерті журналістів немає. Американське керівництво заявило, що не збирається вибачатися перед рідними та колегами Тараса та Хосе і не збирається компенсувати їх сім’ям втрату сина і батька.

Іспанці у відповідь на вбивство свого громадянина в Іраку провели масові антивоєнні демонстрації, іспанські журналісти влаштували бойкот своєму прем’єрові Аснару, який направив іспанських військових до Іраку і не засудив вбивство американськими вояками свого співгромадянина. Антивоєнні акції в Іспанії збирали мільйонні демонстрації.

Наступного, 2004-го року, під час чергових парламентських виборів громадяни Іспанії проголосували за антивоєнний уряд. Новий іспанський уряд, не дивлячись на незадоволення Білого Дому, протягом місяця повернув свій військовий контингент (практично такий самий за чисельністю, як і український) з Іраку. В Україні, навіть попри те, що близько 90% громадян проти війни в Іраку та проти участі у ній українців, масових антивоєнних акцій не відбувалося".

Зміна
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
814
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду