Міжнародні організації закликають Буша до об'єктивності у справі Процюка

1 Квітня 2005
870
1 Квітня 2005
15:50

Міжнародні організації закликають Буша до об'єктивності у справі Процюка

870
Міжнародні організації закликають Буша до об'єктивності у справі Процюка
Дві міжнародні журналістські організації, Інститут Масової Інформації та Національна Спілка Журналістів Великобританії та Ірландії, звернулися до Президента США з відкритим листом, в якому просять провести об”єктивне розслідування справи вбивства українського журналіста Тараса Процюка.

ІМІ публікує повний тект звернення до американського президента, в якому журналісти просять „обговорити справу загибелі свого колеги Процюка у ході зустрічі з Президентом України паном Ющенком 4-го квітня”.

Раніше повідомлялось, що Президент України, Віктор Ющенко заявив про готовність порушити питання компенсації за втрату годувальника ,батькам загиблого журналіста на зустрічі з Джорджем Бушем.

В листі журналісти нагадують, що „Тараса Процюка було вбито у Багдаді американським танковим снарядом 8-го квітня 2003 року. Він – працівник Ройтерс, знаходився на балконі готелю “Палестина”, виконуючи професійні обов’язки журналіста – знімав на камеру події у Багдаді. За даними розслідування, проведеного Пентагоном, американська сторона вважає його загибель “нещасним випадком””.

У зв”язку з чим, вони попросили Президента США „особисто прийняти рішення про перегляд результатів розслідування, а також прийняти рішення про те, щоб екіпаж танку, який убив журналіста, визнав свою помилку і вибачився перед батьками Тараса Процюка. Окрім того журналісти закликають посприяти у забезпеченні компенсації батькам за смерть їхніх синів. „Екіпаж танку, який вистрілив у наших коллег”, - пишуть вони,- „ зробив помилкові припущення. У розслідуванні, проведеному Армією США, частини якого були оприлюднені, стверджувалося, що екіпаж танку прийняв камеру Процюка за снайперську гвинтівку". Але і за помилки потрібно вибачатися, вважають журналісти.

Підписанти також застерігають про те, що розгляд справи у суді серйозно підірвав би віру світового співтовариства у цінності, що їх підтримують США та Україна.Лист підписали Сергій Таран, Директор Інституту масової інформації та

Джеремі Дір, Голова Національної Спілки журналістів Великобританії та Ірландії.

ІМІ
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
870
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду