Британська профспілка журналістів вимагає розслідування смерті Тараса ПроцюкаBBC

8 Квітня 2004
948
8 Квітня 2004
15:31

Британська профспілка журналістів вимагає розслідування смерті Тараса ПроцюкаBBC

948
Британська профспілка журналістів вимагає розслідування смерті Тараса ПроцюкаBBC
У річницю трагедії в багдадському готелі "Палестина" британська профспілка журналістів NUJ підготувала звернення.

Профспілка вимагає від американського міністра оборони Дональда Рамсфельда та його британського колеги Джефа Гуна належного розслідування інциденту.

Восьмого квітня минулого року внаслідок пострілу американського танка по готелю Палестина загинув український журналіст Тарас Процюк, який працював на Рейтер, та іспанський оператор Хосе Коузо.

У проекті звернення пишеться, що до сьогодні немає пояснення тому, що сталося. NUJ нагадує, що родини загиблих, медія-організації та громадськість так і не дызнались подробиць того, що сталося з цими журналістами та кількома іншими.

Проект звернення вимагає незалежного розслідування так званого "дружнього вогню" з боку військ США по журналістах та інших солдатах, а також пояснення, до яких кроків вдаються армії США та Британії, аби запобігти повторенню таких трагедій у майбутньому.

ВВС
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
948
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду