До 7 грудня – прийом заявок на конкурс мікрогрантів на реалізацію адвокаційних проєктів «Docu Діє»

До 7 грудня – прийом заявок на конкурс мікрогрантів на реалізацію адвокаційних проєктів «Docu Діє»

25 Листопада 2020
1728
25 Листопада 2020
16:15

До 7 грудня – прийом заявок на конкурс мікрогрантів на реалізацію адвокаційних проєктів «Docu Діє»

1728
Переможці конкурсу отримають експертну та фінансову підтримку в розмірі до 1000 євро й можливість у вересні 2021 року відвідати Чехію.
До 7 грудня – прийом заявок на конкурс мікрогрантів на реалізацію адвокаційних проєктів «Docu Діє»
До 7 грудня – прийом заявок на конкурс мікрогрантів на реалізацію адвокаційних проєктів «Docu Діє»

Мережа кіноклубів медіапросвіти з прав людини Docudays UA до 7 грудня оголосила набір на конкурс мікрогрантів на адвокаційні проєкти з використанням кінопоказів та обговорень документального кіно «Docu Діє».

До участі в конкурсі запрошують представників громадянського суспільства (некомерційні організації, благодійні фонди, навчальні заклади та інші) та громади, які завдяки реформі децентралізації можуть і хочуть більше впливати на рішення влади. Попередній досвід реалізації адвокаційних кампаній учасників конкурсу не є обов’язковим, оцінюватися буде проєктна заявка та потенціал ідеї. Також обов’язковою умовою є відкриття кіноклубу та проведення серії показів обраного документального кіно як інструменту впливу та діалогу протягом першого півріччя 2021.

«Це реальна можливість навчитися екологічно впливати на владу задля вирішення конкретних проблем. У рамках конкурсу буде підтримано до 50-ти проєктів адвокаційних заходів, що будуть реалізовані існуючими та новоствореними кіноклубами медіапросвіти з прав людини Docudays UA у співпраці з представниками громад та партнерськими організаціями», – йдеться в повідомленні.

Конкурс проходитиме в декілька етапів.

Перший етап: конкурс проєктних заявок адвокаційних кампаній. Він триватиме до 18:00 7 грудня.

На першому етапі учасники/-ці мають заповнити аплікаційну форму та надіслати на електронну адресу inna.kondratieva@docudays.ua до 7 грудня 18.00.

Аплікаційна форма включає:

  • опис проблеми, яку планується вирішити шляхом реалізації адвокаційних заходів чи кампаній;
  • план та строки реалізації адвокаційних заходів чи кампаній;
  • коло партнерів, яких планується залучити до вирішення проблеми;
  • очікувані результати;
  • розмір фінансової підтримки, необхідної для реалізації проєкту.

Другий етап: навчання розробників проєктів експертами та реалізація адвокаційних кампаній, включно із звітністю. Строки другого етапу — 14 грудня 2020 року – 15 червня 2021 року.

На другому етапі за розгляду комісією отриманих заявок та умови їх відповідності всім вимогам Конкурсу учасникам буде запропонована експертна підтримка відповідно до потреб проєкту (у форматі групових вебінарів, семінарів та індивідуальних консультацій), а також будуть виділені кошти на його реалізацію.

Третій етап конкурсу: визначення переможців серед реалізованих проєктів у п’яти категоріях. Строки третього етапу — 15 червня – 15 липня 2021 року.

На третьому етапі будуть оцінені результати реалізації адвокаційних заходів або кампаній та визначений перелік переможців конкурсу. Конкурсна комісія: складається з представників команди Мережі DOCU/CLUB та експертів з прав людини.

Деталі щодо участі в конкурсі тут.

П’ятірку переможців визначатимуть у категоріях:

  1. Адвокаційний захід або кампанія, що допомогли вирішенню проблеми.
  2. Адвокаційний захід або кампанія, що згуртували громаду чи окремі групи населення задля захисту прав і просування інтересів.
  3. Адвокаційний захід або кампанія, до участі в яких було залучено найбільшу кількість зовнішніх партнерів, партнерських організацій або партнерів з Мережі DOCU/КЛУБ.
  4. Застосування інноваційних підходів до реалізації адвокаційного заходу або кампанії;
  5. Кращий адвокаційний захід (або кампанія), реалізований підлітками (віком до 18-ти років) за підтримки менторів та експертів.

Переможці конкурсу отримають експертну та фінансову підтримку в розмірі до 1000 євро в межах проєкту «Мережа DOCU/CLUB – за реформи!» за фінансування Європейського Союзу та Національного фонду на підтримку демократії. Бюджет конкурсу на 2020-2021 рік – 35 000 євро. Також переможці фінального етапу конкурсу вже реалізованих за підтримки Docu/Club проєктів отримають можливість у вересні 2021 року відвідати Чехію для обміну досвідом із мережею кіноклубів фестивалю One World.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1728
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду