22 жовтня – презентація результатів моніторингів «Чи маніпулюють медіа, висвітлюючи місцеві вибори 2020 в Україні»

21 Жовтня 2020
1062
21 Жовтня 2020
13:18

22 жовтня – презентація результатів моніторингів «Чи маніпулюють медіа, висвітлюючи місцеві вибори 2020 в Україні»

1062
22 жовтня – презентація результатів моніторингів «Чи маніпулюють медіа, висвітлюючи місцеві вибори 2020 в Україні»

22 жовтня з 10:30 до 12:00 відбудеться онлайн-презентація проміжних результатів двох моніторингів висвітлення в онлайн-медіа та соціальній мережі Facebook місцевої виборчої кампанії 2020 в Україні за період 26 вересня – 9 жовтня 2020 р.

Перший моніторинг* проводиться коаліцією громадських організацій за підтримки Проєкту «ЄС та Рада Європи працюють разом для підтримки свободи медіа в Україні». Другий моніторинг** – ГО «Детектор медіа».

Під час презентації, яка відбудеться за три дні до проведення виборів, учасники та учасниці представлять тематику та тональність новин; дадуть оцінку якості медійних матеріалів і їхній відповідності виборчому законодавству; проаналізують гендерні аспекти тощо. Це допоможе українцям відсіяти маніпуляції та фейки, щоб зробити усвідомлений вибір під час голосування.

Учасники та учасниці:

  • Олена Литвиненко, заступниця Голови Офісу Ради Європи в Україні (ТВС);
  • Діана Дуцик, експертка Ради Європи, виконавча директорка ГО «Український інститут медіа та комунікації»;
  • Ольга Юркова, експертка Ради Європи, співзасновниця «StopFake»;
  • Олександр Бурмагін, експерт Ради Європи, виконавчий директор ГО «Платформа прав людини»;
  • Єлизавета Кузьменко, експертка Ради Європи, координаторка моніторингу, голова ГО «Асоціація «Жінки в медіа»;
  • Наталія Лигачова, голова ГО «Детектор медіа»;
  • Отар Довженко, керівник центру моніторингу та аналітики ГО «Детектор медіа».

До участі в презентації запрошують представників медіа, громадськості та органів державної влади і місцевого самоврядування.

Для участі необхідно зареєструватися до 21 жовтня за посиланням. Підтвердження участі буде надіслано електронним листом із запрошенням і технічними деталями.

* Моніторинг проводить коаліція громадських організацій, що включає «Комісію журналістської етики», «Платформу прав людини», «Український інститут медіа та комунікації», «StopFake» (Україна) та «Асоціацію «Жінки в медіа» за підтримки Проєкту «Європейський Союз і Рада Європи працюють разом для підтримки свободи медіа в Україні» упродовж 5 вересня - 25 жовтня, який охопив контент соціальної мережі Facebook та місцевих суспільно-політичних онлайн-медіа з найширшою аудиторією у 12 регіонах України, серед яких Закарпатська, Рівненська, Чернівецька, Львівська, Волинська, Чернігівська, Сумська, Житомирська, Вінницька, Київська області та  підконтрольні Україні території Донецької та Луганської областей.

Проєкт «Європейський Союз і Рада Європи працюють разом для підтримки свободи медіа в Україні», що фінансується ЄС і Радою Європи, має на меті зміцнити роль медіа, їхню свободу та безпеку.

** ГО «Детектор медіа» проводить моніторинг (про)російських дезінформаційних наративів у загальнонаціональних медіа та в регіональному медіапросторі восьми областей — Донецької, Луганської, Миколаївської, Херсонської, Одеської, Запорізької, Дніпропетровської та Харківської. У кожній області аналізуються онлайн-видання, новини телевізійних каналів, телеграм-канали та фейсбук-сторінки, що поширюють політичні новини. У дослідженні беруть участь 16 експертів моніторингового центру ГО «Детектор медіа» та інформаційна агенція Guildhall.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1062
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду