29 вересня — презентація ініціативи з економічного розвитку прифронтових територій «На лінії зіткнення»: покинути неможливо розвивати

28 Вересня 2020
2304
28 Вересня 2020
11:19

29 вересня — презентація ініціативи з економічного розвитку прифронтових територій «На лінії зіткнення»: покинути неможливо розвивати

2304
29 вересня — презентація ініціативи з економічного розвитку прифронтових територій «На лінії зіткнення»: покинути неможливо розвивати

У заході візьмуть участь об’єднана спільнота міст «На лінії зіткнення», представники Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та профільного Комітету Верховної Ради України. 

Коаліція прифронтових громад «На лінії зіткнення» — перший громадський проєкт, що об’єднав представників місцевих громад, локальних підприємців та органи влади прифронтових міст у єдину неформальну спільноту. Її мета — вирішити проблему «застою» міст і селищ на лінії зіткнення та запропонувати шляхи економічного розвитку прифронтових територій.

У фокусі — питання ефективного використання ресурсів громад, пошук стимулів для розвитку бізнесу, розвиток інфраструктури та сфери соціальних послуг. Автори проєкту зазначають, що їхня мета — стати своєрідним перемикачем від безпорадної пасивності до укріплення позицій України в прифронтовій зоні.

Лінія зіткнення на сході України, за даними ООН, сягає довжини 427 км. Вздовж неї розташовані 155 населених пунктів, в яких проживає близько 400 тисяч людей. 

«У ЗМІ та в українців на загальнонаціональному рівні сформувалося стереотипне уявлення, що це «сіра зона» і тут не живуть люди, що тут лунають обстріли і падають міни. Але це не так. Вже 6 років тут живуть люди і ці міста починають просто занепадати. Ми тут, ми такі самі українці, як і інші, тому хочемо кращих умов життя: будувати нові дороги, дитячі садочки та майданчики, хочемо забезпечити комфорт, створювати бізнес, залучати інвестиції», — зазначив Андрій Грудкін, керівник проєкту «На лінії зіткнення».  

Презентації передуватиме пресконференція. На неї запросили представників Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Коаліція «На лінії зіткнення» запропонує їм своє бачення, як зняти з «паузи» розвиток прифронтових громад. 

Учасники прес-конференції:

  • Ростислав Замлинський, перший заступник міністра з питань реінтеграції ТОТ України.
  • Дмитро Лубінець, Голова Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин, народний депутат України.
  • Віталій Барабаш, керівник військово-цивільної адміністрації міста Авдіївка Донецької області.
  • Валентин Краснопьоров, голова правління ГО «Сильні громади».
  • Андрій Грудкін, керівник проєкту «На лінії зіткнення», член правління ГО «Сильні громади».
  • Іван Омелян, експерт з інституційного розвитку організацій та коаліцій, модератор.

Пресконференція відбудеться 29 вересня о 16:30 за адресою: м Київ, Український кризовий медіа-центр, Український дім, вул. Хрещатик, 2

Обов’язкова попередня акредитація журналістів на прес-конференцію за посиланням.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2304
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду