10 червня – дискусія «Як за рік змінилася російська деза в Україні»

4 Червня 2020
997
4 Червня 2020
15:05

10 червня – дискусія «Як за рік змінилася російська деза в Україні»

997
ГО «Інтерньюз-Україна» разом з Texty.org.ua та UkraineWorld.org 10 червня, о 15:00, організовує онлайн-дискусію: «Гібридна війна на тлі пандемії: як за рік змінилася російська деза в Україні».
10 червня – дискусія «Як за рік змінилася російська деза в Україні»

Про це повідомляє «Інтерньюз-Україна».

Теми:

  • Як дезінформатори впливали на ситуацію в українському інформаційному полі впродовж року, які нові тези були задіяні, і як на це вплинула пандемія коронавірусу?
  • Які головні наративи поширюють російські маніпулятори, як ці наративи потрапляють у загальноукраїнські медіа та мігрують у регіональні?
  • Що нового ми дізналися про методи та цілі пропагандистів, і чи реально протидіяти цілеспрямованому поширенню фейків і маніпуляцій у соцмережах? Хто і наскільки успішно протистоїть пропагандистам?
  • Поговоримо про це з фахівцями, які системно моніторять ситуацію.

Спікери:

  • Володимир Єрмоленко, директор з аналітики «Інтерньюз-Україна» та головний редактор UkraineWorld.org, розповість про посилення антизахідної пропаганди в Україні, що шириться як від прокремлівських сил, так і від внутрішніх українських гравців – за результатами спеціального моніторингу головних наративів та меседжів.
  • Аля Шандра, головна редакторка Euromaidan Press, поділиться спостереженнями з «гібридного фронту»: як розвивалися ключові меседжі й наративи протягом року, як їхнє просування через медіапростір впливає на українське суспільство.
  • Альона Романюк, головна редакторка фейсбук-кампанії «По той бік новин» (ІРРП), розкаже про найпоширеніші «коронавірусні фейки» російського походження та про шалений попит аудиторії на перевірку інформації під час епідемії. Поділиться досвідом: як, об’єднавшись із колегами, вдалося задовольнити цей попит.
  • Надія Романенко, керівниця проекту «Свіжа деза з Росії» (Texty.org.ua), розповість про видозміни наративів, які просуває Росія в Україні впродовж останнього року, а також покаже, як модифікувалися ці наративи під впливом епідемії коронавірусу.

Модератор – Роман Кульчинський, головний редактор Texty.org.ua.

Де і коли: 10 червня, 15:00, ZOOM.

Реєстрація: до 10 червня, до 14:00, за посиланням. Зареєстрованим учасникам буде надіслано посилання для участі у Zoom-дзвінку.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
997
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду