Space production провів «Креативний Спейс» і поділився неочікуваними результатами

25 Травня 2020
2512
25 Травня 2020
21:47

Space production провів «Креативний Спейс» і поділився неочікуваними результатами

2512
«Креативний Спейс» може дати старт проєктам учасників поза межами Space pitching
Space production провів «Креативний Спейс» і поділився неочікуваними результатами

З 11 по 21 травня Space production в рамках сценарного пітчингу провів «Креативний Спейс» – серію онлайн-консультацій для учасників, які невдовзі пітчитимуть свої проєкти перед журі. Мета цього етапу – підготовка учасників до фіналу Space pitching, надання сценаристам фідбеку від експертів, які були в процесі від самого початку та, власне, визначали довгі та короткі листи конкурсу.

«Нам було важливо, щоб експерти, які до цього відбирали заявки та сценарії, на цьому етапі перейшли на бік учасників: підтримали їх, підказали, де і що можна вдосконалити, – розповідає одна з засновниць Space production, голова журі пітчингу Дарія Легоні-Фіалко. – Адже сценаристи мають чітко розуміти, що, розглядаючи заявки та пілотні серії, наші експерти не обирали абстрактно «кращі сценарії» – вони дійсно обговорювали, які українські телеканали може зацікавити той чи інший проєкт пітчингу, яка може бути доля в кожного з поданих повних метрів на кіноринку».

Але за словами редакторів Space production, які проводили цей сценарний інтенсив, «Креативний Спейс» приніс результати, на які організатори конкурсу навіть не розраховували. Під час особистого спілкування з учасниками з’ясувалося, що для багатьох з них текст, який високо оцінили експерти на попередніх етапах, – це авторський дебют. Таким чином команда пітчингу відкрила для себе і для ринку абсолютно нових сценаристів. І не тільки.

Дехто з учасників паралельно з конкурсом та незалежно від його результатів підключився до роботи продакшну в якості режисера, де-з-ким продюсери вже домовляються про колаборацію у втіленні інших творчих планів продакшну.

«Ще одна авторка з нашого короткого листа – доволі відома письменниця, в співпраці з якою, нам здається, може народитися не просто серіал чи фільм, а цілий кінематографічний альманах, дуже актуальний і цікавий», –  розповідає одна з засновниць Space production, голова експертної ради пітчингу Катерина Ласкарі.

До того ж, в одному з проєктів, поданого на Space pitching, редактори продакшну побачили дещо інший потенціал – цей сценарій продовжує боротися за перемогу в пітчингу, проте вже розглядається для продюсування в якості п’єси для постановки в одному з київських театрів. 

«Коли ми тільки планували цей пітчинг, глобально мріяли про створення авторських кімнат за європейським та американським прикладом, – розповідає Катерина Ласкарі. – І неймовірно тішить, що «Креативний Спейс» нам наочно продемонстрував, що в цьому плані в нас є потенціал – ми дійсно можемо створити авторські кімнати для розробки оригінальних проєктів для українських теле- та кіноекранів».

Фінал «Space пітчингу» запланований на першу половину червня.

Адреса сайту пітчингу, де можна дізнатися всі деталі: https://www.space-pitching.tv/

Офіційна сторінка пітчингу на Фейсбуці: https://is.gd/FWvDTt

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2512
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду