До 5 травня – реєстрація на програму стипендій журналістам, які втратили роботу через COVID-19

10:59,
22 Квітня 2020
1193

До 5 травня – реєстрація на програму стипендій журналістам, які втратили роботу через COVID-19

10:59,
22 Квітня 2020
1193
До 5 травня – реєстрація на програму стипендій журналістам, які втратили роботу через COVID-19
ГО «Інтерньюз-Україна» відкрила програму стипендій «Залишайся у професії» для підтримаки журналістів, які втратили роботу через кризу коронавірусу COVID-19. У рамках програми журналістам нададуть фінансування в розмірі 5500–6000 гривень.

Мета програми — допомогти представникам незалежних медіа зберегти свої професійні навички та продовжувати роботу попри виклики, що постали через пандемію.

«Унаслідок масової втрати рекламодавців редакції не мають іншого вибору, як зменшувати зарплати журналістів, відправляти їх у безоплатні відпустки або навіть скорочувати штат. Кожне 10-те локальне медіа взагалі зупинило свою діяльність на період карантину. За таких умов невідворотним є зростання впливу олігархів на медіа, та як наслідок – занепад незалежної журналістики», – йдеться в повідомленні.

У програмі можуть взяти участь журналісти, які працювали в регіональних виданнях, але втратили роботу внаслідок кризи. ГО «Інтерньюз-Україна» залишає за собою право перевіряти достовірність даних про поточний статус працевлаштування журналіста, а також контактувати з колишніми роботодавцями.

Які заявки мають шанс на підтримку: У формі реєстрації необхідно запропонувати три ідеї для матеріалу, одна з яких може бути обрана та профінансована. Вітаються пропозиції, які міститимуть такі підходи:

  • жанр матеріалу: «історії успіху» або «журналістика рішень», можливі лонгріди;
  • тематика: успішна імплементація реформ на регіональному рівні;
  • використання мультимедійних інструментів: фото, відео, інфографіки тощо.

Матеріали переможців конкурсу будуть опубліковані на онлайн-платформі UkraineWorld.

Для участі у програмі необхідно зареєструватися до 5 травня 2020, 23:59 за посиланням.  Відібрані учасники отримають повідомлення про перемогу у стипендіальній програмі. Результати будуть оголошені до 8 травня 2020 року включно.

За додатковою інформацією можна звернутися до Олександри Панової, координаторки програми, за електронною адресою opanova@internews.ua або за номером телефону +38099 255 33 05.

Програму організовано ГО «Інтерньюз-Україна» за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду