18 січня – семінар «Війна і її наслідки: як висвітлювати проблеми осіб, постраждалих у ході збройного конфлікту в Україні»

3 Січня 2020
1090
3 Січня 2020
12:52

18 січня – семінар «Війна і її наслідки: як висвітлювати проблеми осіб, постраждалих у ході збройного конфлікту в Україні»

1090
18 січня 2020 року в Києві відбудеться семінар на тему «Війна і її наслідки: як висвітлювати проблеми осіб, постраждалих у ході збройного конфлікту в Україні». Реєстрація триває до 10 січня 2020 року.
18 січня – семінар «Війна і її наслідки: як висвітлювати проблеми осіб, постраждалих у ході збройного конфлікту в Україні»

Організатори заходу – Центр прав людини Zmina у співпраці з Freedom House в Україні – запрошують до участі журналістів, редакторів центральних і регіональних ЗМІ, а також фрілансерів.

Під час семінару учасники дізнаються:

  • Переселенці, біженці, заручники, бойовики, терористи, сепаратисти, окупанти, колаборанти: як правильно називати різні групи населення, які беруть участь у бойових діях або є постраждалими від збройного конфлікту?
  • Мова ворожнечі в засобах масової інформації: які її причини, види, масштаб, наслідки?
  • Як уникати мови ворожнечі при підготовці журналістських матеріалів, які стосуються збройного конфлікту?
  • Яким є поточне становище внутрішньо переміщених осіб та мешканців окупованих територій?
  • Наскільки повно і об’єктивно українські ЗМІ відображають війну та її наслідки? Чи є теми, про які журналісти не говорять?
  • Якою має бути стратегія України для подолання наслідків збройного конфлікту, деокупації та реінтеграції Донбасу і Криму та яка роль медіа у цьому процесі?

Тренери та експерти заходу:

  • Максим Буткевич, координатор проєкту «Без кордонів»;
  • Ірина Сєдова, дослідниця Кримської правозахисної групи;
  • Альона Луньова, адвокаційна менеджерка Центру прав людини Zmina;
  • Тетяна Печончик, голова Центру прав людини Zmina.

Участь у тренінгу є безкоштовною. Учасники заходу забезпечуються харчуванням, роздатковими матеріалами, також журналістам з регіонів відшкодовуються транспортні витрати (проїзд автобусом або поїздом (плацкарт або купе, 2-й клас «Інтерсіті») і – за потреби – проживанням у Києві (одна доба).

Реєстрація: для участі потрібно до 10 січня 2020 року заповнити аплікаційну форму. Відібрані учасники та учасниці отримають підтвердження своєї участі до 12 січня 2020 року.

У разі виникнення запитань просимо звертатись до Тетяни Печончик (067-445-95-43, tp@humanrights.org.ua).

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1090
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду