18–20 листопада – тренінг «Антибот: як викривати інформаційні маніпуляції?»

31 Жовтня 2019
808
31 Жовтня 2019
14:36

18–20 листопада – тренінг «Антибот: як викривати інформаційні маніпуляції?»

808
У Києві 18–20 листопада відбудеться триденний тренінг «Антибот: як викривати інформаційні маніпуляції», який організовує ГО «Інтерньюз-Україна».
18–20 листопада – тренінг «Антибот: як викривати інформаційні маніпуляції?»

Про це повідомляється на сайті ГО «Інтерньюз-Україна».

Тренінг буде присвячено методам протистояння ботам, фейкам та інформаційним «вкидам» (зокрема, кремлівського походження) на основі досвіду іноземних та українських експертів.

Організатори запрошують до участі журналістів національних та регіональних медіа, викладачів на факультетах журналістики, а також аналітиків, які займаються темами інформаційних протистоянь.

Тренери:

  • Якуб Каленський, старший науковий працівник The Atlantic Council – проєкт Disinfo Portal, колишній редактор проєкту ЄС EUvsDisinfo.
  • Роберт ван дер Ноордаа, нідерландський журналіст, один із авторів дослідження про роботу російської «фабрики тролів».
  • Вікторія Романюк, заступниця головного редактора StopFake.
  • Анатолій Бондаренко, експерт Texty.org.ua, керівник напряму інфографіки та журналістики даних сайту, один із авторів дослідження «У нас погані новини», присвяченого аналізу маніпулятивних інформаційних джерел в інтернеті.
  • Максим Скубенко, лідер проєкту VoxCheck від VoxUkraine.
  • Павло Бєлоусов, експерт з питань цифрової безпеки DSS380/ГО «Інтерньюз-Україна».

Відбір учасників проходить на конкурсній основі – за змістом надісланих заявок. Пріоритет надаватиметься: журналістам; викладачам факультетів журналістики; заявникам, які мають певний досвід роботи з темою аналізу і викриття інформаційних маніпуляцій чи планують працювати з цією темою у майбутньому.

Участь у тренінгах безкоштовна, учасникам з-поза меж Києва оплачується проїзд до місця проведення тренінгу (у межах України; відшкодовується сума, еквівалентна вартості квитка в купейному вагоні туди-назад), проживання та харчування.

Коли: 18–20 листопада.

Де: Київ, адресу проведення заходу буде повідомлено відібраним учасникам на електронні адреси.

Реєстрація за посиланням. Анкету необхідно заповнити до 8 листопада до 17:00.

За детальною інформацією звертатися до Ганни Дьомочки, 099 067 73 75, email: hdiomochka@internews.ua.

Захід реалізується в рамках проєкту «Розповсюдження українського досвіду протистояння гібридним загрозам», який втілює ГО «Інтерньюз-Україна» за підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні. Подія також відбувається під егідою ініціативи «Інтерньюз-Україна» UkraineWorld.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
808
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду