22 жовтня - презентація книги «Ре-візія історії: російська історична пропаганда та Україна»

10 Жовтня 2019
909
10 Жовтня 2019
18:59

22 жовтня - презентація книги «Ре-візія історії: російська історична пропаганда та Україна»

909
О «Інтерньюз-Україна» за фінансової підтримки Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження» презентує книгу «Ре-візія історії: російська історична пропаганда та Україна».
22 жовтня - презентація книги «Ре-візія історії: російська історична пропаганда та Україна»

Де: «Укрінформ», вул. Б. Хмельницького, 8/16, Київ

Коли: середа, 22 жовтня, 12:00–13:00

Запрошуємо представників медіа та громадянського суспільства, істориків, аналітиків медіапростору, експертів з інформаційних питань та усіх зацікавлених тематикою.

Реєстрація за посиланням.

Історія опинилася в центрі найновішої агресії Росії проти України. Щоб надати цій агресії сенс, щоб зробити її «зрозумілою» для певного кола людей, Кремль розповідає цим людям історії про історію. Ця книга містить аналіз ключових наративів російської історичної пропаганди щодо України та відповідь українських істориків на ці наративи.

Ми дослідили головні наративи російської історичної пропаганди, поширені в російському та українському сегментах інтернету. Для цього аналітики компанії Singularex та ГО «Інтерньюз-Україна» використали аналіз великих даних: відібрали понад 850 тисяч постів з «ВК» та 16 тисяч постів із фейсбуку (період: з 1 січня 2016 до 1 квітня 2019 включно). З них «цільовими» (вони містять ключові слова, які нас цікавили) виявилися 248 тисяч постів у «ВК» та 2,5 тисяч постів у фейсбуку.

Дослідження допомагає відповісти на такі питання:

  • що говорить російська історична пропаганда про Україну;
  • як Росія «виправдовує» свої дії історичним минулим;
  • які «альтернативні» історичні реальності популярні у Рунеті;
  • як користувачі VK пояснюють, що «Україна – проєкт Заходу»;
  • «чий Крим» і чи завжди Донбас був російським.

Серед спікерів:

  • Андрій Кулаков, програмний директор ГО «Інтерньюз-Україна»;
  • Володимир Єрмоленко, головний редактор онлайн-платформи UkraineWorld;
  • Оксана Ілюк, експертка аналітичного відділу ГО «Інтерньюз-Україна»;
  • Ярослав Грицак, український науковець, історик та публічний інтелектуал, професор Українського Католицького Університету;
  • Кирило Галушко, кандидат історичних наук. Старший науковий співробітник Інституту історії України НАНУ. Координатор громадського проекту «Likбез. Історичний фронт».

Контактна особа: Надія Ущапівська, nushchapivska@ internews.ua, 063 631 96 95

Цей захід був підготовлений ГО «Інтерньюз-Україна» за фінансової підтримки Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження» в рамках грантового компоненту проєкту «Громадська синергія» під егідою Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного партнерства. Окремі думки, висловлені в матеріалах або озвучені на заході, є особистою позицією авторів/спікерів і необов’язково відображають точку зору Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
909
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду