18 липня – круглий стіл «Яким буде законодавство щодо Інтернету в порядку денному нової Верховної Ради?»

15 Липня 2019
643
15 Липня 2019
18:24

18 липня – круглий стіл «Яким буде законодавство щодо Інтернету в порядку денному нової Верховної Ради?»

643
У четвер 18 липня 2019 року о 16:00 у прес-центрі «Укрінформ» (Зала 2) відбудеться круглий стіл «Яким буде законодавство щодо Інтернету в порядку денному нової Верховної Ради? Пропозиції стейкхолдерів».
18 липня – круглий стіл «Яким буде законодавство щодо Інтернету в порядку денному нової Верховної Ради?»

Організатори: Міністерство інформаційної політики України, ГО «Інтерньюз-Україна».

Учасники: Дмитро Золотухін, заступник Міністра інформаційної політики; Віталій Мороз, керівник програм нових медіа ГО «Інтерньюз-Україна»; медіа-експерти, урядові спеціалісти та представники громадянського суспільства.

У вересні 2019 року оновленим складом розпочне роботу Верховна Рада України 9 скликання. На порядку денному українського Парламенту постануть також й питання відповідей на гібридні загрози, прозорості медіавласності, санкцій проти країни-агресора, кібербезпеки, інформаційного простору –  ті виклики, які стосуються й функціонування онлайн-простору або ж Інтернету.

У попередні роки народні депутати пропонували низку законопроектів, що стосувалися питання інформаційного простору та функціонування інтернету, однак на деякі з них, як-то #6688, #6676, слідувала жорстка реакція з боку приватного сектору (IT-галузь) та громадянського суспільства.

В березні 2016 року Президент України ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 27 січня 2016 року «Про Стратегію кібербезпеки України», у травні 2018 року набув чинності закон «Про основні засади забезпечення кібербезпеки України» – це є першими кроками в побудові системи кібербезпеки в Україні, однак чи здатні ці ініціативи стати відповідями на сучасні виклики?

  • Чи варто розраховувати на активність Верховної Ради 9 скликання в сфері інформаційного простору та управління інтернетом?
  • Чи підвищиться якість законодавства щодо інформаційного простору та Інтернету в Україні в 2019-2022 роках?
  • Які законопроекти потрібні в новому Парламенті – погляд Держспецзв’язку;
  • Які законопроекти потрібні в новому Парламенті – погляд медійних організацій та IT-сектору;
  • Чи відповідатимуть законодавчі ініціативи в Україні сучасним міжнародним практикам в питаннях управління Інтернету?

Під час круглого столу заступник Міністра інформаційної політики Дмитро Золотухін наголосить на ініціативах та пропозиціях щодо інформаційного простору та інтернету, які адвокувало міністерство,  керівник програм нових медіа ГО «Інтерньюз-Україна» Віталій Мороз зробить огляд законопроектів щодо інтернету у 2017-2019 роках.

Під час круглого столу медіа-експерти, урядові спеціалісти та представники громадянського суспільства обговорять бачення порядку денного для ВРУ 9 скликання й запропонують ефективні механізми співпраці народних депутатів з представниками профільних держустанов, організацій громадянського суспільства та приватного сектору (IT-галузь).

Акредитація для ЗМІ та учасників – golovko@ukrinform.com

Трансляція буде доступна за посиланням.

Захід відбудеться за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
643
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду