Американські служби використовують фальшиві профілі у Facebook для шпигування

Американські служби використовують фальшиві профілі у Facebook для шпигування

14:05,
23 Квітня 2019
2069

Американські служби використовують фальшиві профілі у Facebook для шпигування

14:05,
23 Квітня 2019
2069
Американські служби використовують фальшиві профілі у Facebook для шпигування
Американські служби використовують фальшиві профілі у Facebook для шпигування
Автори:
Facebook закликали закрити фальшиві профілі, які використовують американські імміграційні та митні органи.

Як повідомляє The Guardian, міжнародна некомерційна юридична організація в США, що спеціалізується на захисті громадянських прав в галузі цифрового права Electronic Frontier Foundation (EFF) звернулася до Facebook з проханням закрити фейкові профілі у соціальній мережі.

В організації заявили, що працівники правоохоронних органів можуть створювати фальшиві облікові записи, щоб шпигувати за користувачами, незважаючи на політику Facebook, яка забороняє всім користувачам, включаючи державні установи, створювати їх.

"Ми часто дізнаємося про існування підроблених профілів правоохоронних органів лише через кілька місяців, якщо не років, після завершення розслідування", — написав старший дослідник EFF, Дейв Маас (Dave Maass).

Департаменти поліції в штатах Огайо, Нью-Йорк, Джорджія і Небраска заявили, що їхня політика дозволяє слідчим використовувати псевдоніми та таємні профілі в соціальних мережах. Федеральні агентства, включаючи Управління з боротьби з наркотиками США (DEA), також користуються підробленими профілями.

У відповідь на запит Guardian, які повідомили про п'ять підозрілих профілів, пов'язаних з фейковим Університетом Фармінгтона, Facebook швидко закрив ці акаунти.

У EFF надіслали низку вимог до Facebook:

  • Опублікувати у своїх звітах про прозорість дані про те, скільки фальшивих профілів правоохоронних органів виявлено;
  • Сповіщати користувачів і групи, які взаємодіяли з несправжніми обліковими записами і якими агентствами вони керуються;
  • Внести зміни в урядову політику, щоб вони чітко визначили, що вони не працюють з фальшивими профілями;
  • Переглянути правила правозастосування для використання соціальних медіа та визначити тих, кому дозволено створювати фальшиві облікові записи.

"Ми регулярно спілкуємося з EFF і цінуємо їх зацікавленість у забезпеченні прозорості використання соціальних медіа у правоохоронних органах і дотриманні закону та відповідних умов використання", — повідомили у Facebook.

Нагадаємо, у 2017 році Уряд США створив фейковий університет для того, щоб виявити нелегальних мігрантів. Навчання в умовному закладі не відбувалося, а через два роки правоохоронці затримали усіх студентів, які туди “вступили”. В результаті експерименту було затримано 161 особу.

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Today.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду