РЕКЛАМА. Житло в Київській області: що вибрати в передмісті Києва?

11 Квітня 2019
1313
11 Квітня 2019
10:58

РЕКЛАМА. Житло в Київській області: що вибрати в передмісті Києва?

1313
РЕКЛАМА. Житло в Київській області: що вибрати в передмісті Києва?

Кожен, кого втомила галаслива і тісна столиця, рано чи пізно хоче переселитися в більш тихе і екологічно чисте передмістя і купити житло в Київській області. І одночасно доводиться вирішувати складну дилему: який тип нерухомості обирати – будинок в приватному секторі або квартиру в передмісті Києва. Кожен з цих варіантів житла в Київській області має свої переваги і недоліки. Тому зваживши всі з них, кожен може зробити усвідомлений вибір, про який згодом не доведеться шкодувати.

Житло Київська область

Адже покупка будь-якої нерухомості в області неподалік від Києва – будь то будинок або квартира – це вибір на багато років, який визначить навантаження на сімейний бюджет і стиль життя.

Існує поширений міф, що купівля власного будинку в Київській області неподалік від столиці – це повна свобода: від сусідів і від комунальників. Так думають багато, кому не доводилося хоча б протягом декількох років у всі сезони прожити у власному приватному будинку. Насправді ж, покупка і постійне обслуговування власного будинку – досить клопітке і дороге задоволення, яке досить швидко розвіє ілюзію свободи.

Є такий давній вислів: «Власність зобов'язує», – це означає, що, володіючи чимось, людина стає залежною від цього. У разі купівлі приватного будинку на ринку заміської нерухомості в Київській області можна дізнатися справжню ціну незалежності. Складними стають найпростіші речі, з якими не стикався звичайний городянин, який звик до житла в багатоквартирних будинках – комунікації, вода і обігрів житла.

 

Будинок або квартира?

 

Ставши власником будинку, людина стає «сам собі комунальник» і «сам собі сантехнік». Найпростіша задача –  забезпечення будинку холодною і гарячою водою – вимагатиме інвестицій у систему водозабору, водопровід і підігрів води, водовідведення, каналізацію. Навіть дорогі системи, змонтовані на основі високоякісних матеріалів, не захищені від збоїв і поломок. А якщо будинок дістався від попередніх господарів, які заощадили на цих опціях, вибравши матеріали дешевше, – дрібні і серйозні ремонти стають недоліком і «пожирачем» часу і бюджету нового домовласника. Ще гірше, якщо будинок дістався з невдалим плануванням – вважайте, що ви купили не житло, а квиток на будівництво.

Квартири Київська область

А міфи, створені за допомогою фільмів про барбекю з друзями на власній галявині біля будинку, втрачають весь свій привабливий романтизм – на це не залишається ані сил, ані часу, ані коштів. Найпростіші речі – прибирання території від листя та дрібного сміття або очищення взимку від снігу. Ви не будете стоячи на балконі багатоповерхівки зверхньо спостерігати за роботою двірника: як «сам собі комунальник» домовласник сам стає і двірником. Якщо до будинку додається ділянка з газонами-грядочками і деревами – володар будинку вже і садівник. Навіть закупівля необхідного для всіх робіт по дому і на ділянці інструменту – чималі витрати.

А тепер уявіть на хвилинку, що виконання всіх цих робіт потрібно проводити, їдучи рано вранці на роботу і повертаючись пізно ввечері. А на вихідних, коли так хочеться відпочити і насолодитися спокоєм, власникові будинку доводиться перекваліфіковуватися в комунальника, сантехніка, двірника, садівника для догляду за своїм житлом... В крайньому випадку – в виконроба, якщо вибрати найм когось для виконання робіт з обслуговування будинку або прилеглої території. Це очевидний мінус.

Інша річ квартира: майже всі лагодження можна недорого провести за допомогою викрутки, плоскогубців і розвідного ключа. У разі серйозної поломки – дочекатися майстра з ЖЕКу або обслуговуючої компанії. У власному будинку його власник – сам собі і ЖЕК, і обслуговуюча компанія. Це плюс.

А коли ж барбекю? Цілком очевидно: для звільнення свого часу на відпочинок і підтримки домашньої інфраструктури доведеться з тією чи іншою регулярністю наймати профільних фахівців. Не кожен готовий до таких витрат. Як бачимо, утримання власного будинку – справа досить клопітка, витратна по грошах і часу.

 

Розумна альтернатива – квартира в передмісті Києва

 

До речі, купівля будинку часто більш дороге задоволення, ніж придбання квартири в приміському житловому комплексі, що складається з багатоквартирних будинків. Адже доведеться платити не тільки за будинок, але і за землю, на якій він розташований. Земля часто коштує дорожче самого будинку, а сама угода юридично більш складна. Якщо комусь здається, що будинок дешевше квартири – потрібно все дуже ретельно порахувати.

Що ж робити, якщо так хочеться тиші передмістя, зелені, видів на ліс до горизонту і барбекю на вихідних? Очевидний вихід – купити квартиру в житловому комплексі в передмісті Києва на первинному ринку. Забудовники пропонують досить широкий вибір нового житла, тому дорожчі і менш якісні пропозиції вторинного ринку можна навіть не розглядати. Це рішення позбавить від різних господарських клопотів. Проживання в передмісті буде приносити тільки задоволення звиклому до комфорту городянину, але в той же час квартира в приміському ЖК подарує всі задоволення, недоступні в багатоквартирному будинку в Києві.

Проживання в ЖК неподалік від Києва дозволяє поєднати всі переваги і вигоди проживання в квартирі і в передмісті. А розміщення і оформлення територій ЖК, прилеглих до них, – це те, чого так жадає житель мегаполісу: тиша і зелень скверів, лісів і чисте повітря.

Таку можливість відкриває покупка квартири в найбільшому і інфраструктурно розвиненому місті столичного передмістя – Бровари. ЖК «Лісовий квартал», що знаходиться в 6 кілометрах від Києва – це 15 хвилин їзди до столичної станції метрополітену. Бажаний комфорт і тиша – міський сквер на відстані 500 метрів від самого ЖК, трохи віддалік – лісовий масив, на який відкриваються приголомшливі види з вікон чи балконів майже будь-якого поверху.

Варто також пам'ятати, що проживання в приватному секторі часто передбачає значну віддаленість від магазинів, торговельних центрів, дитячих садочків і шкіл – до них доводиться добиратися на автомобілі. Коли його немає – доставка дітей до школи або прості домашні закупівлі перетворюються в виснажливий багатогодинний квест. ЖК «Лісовий квартал» має в своєму розпорядженні власний дитячий садок, поблизу – вся необхідна соціальна міська інфраструктура, на відстані пішої прогулянки – об'єкти для розваг і шопінгу.

Таким чином, проживання в ЖК «Лісовий квартал» дарує можливість насолоджуватися усіма принадами заміського життя, а його обслуговуюча компанія бере на себе всі клопоти по утриманню інфраструктури будинку і підтримки чистоти. До того ж, нова квартира – ідеальна якість нових інженерних мереж і комунікацій, які не залежать від міських.

Якщо вас приваблює проживання в передмісті – ознайомитися з усіма перевагами ЖК «Лісовий квартал» і подивитися планування квартир можна, звернувшись в його відділ продажів. Тут докладно розкажуть про проект та можливості придбання, а ви отримаєте можливість особисто переконатися в екологічності і насолодитися перевагами життя в тиші зеленого передмістя.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1313
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду