Гран-прі міжнародного кінофестивалю "Молодість" отримала російська стрічка "Старі"unian

3 Листопада 2003
958
3 Листопада 2003
14:57

Гран-прі міжнародного кінофестивалю "Молодість" отримала російська стрічка "Старі"unian

958
Гран-прі міжнародного кінофестивалю "Молодість" отримала російська стрічка "Старі"unian
Гран-прі міжнародного кінофестивалю “Молодість” - статуетку “Скіфський олень” і 10 тис. дол. - отримала стрічка російського режисера Геннадія СИДОРОВА “Старі”. (МКФ “Молодість” проходив у Києві з 25 жовтня по 2 листопада”. - УНІАН)

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив вчора на урочистому закритті фестивалю голова міжнародного журі фестивалю іранський режисер Джафар ПАНАГІ.

Приз за кращий повнометражний ігровий фільм (2,5 тис. дол.) отримала афганська стрічка “Осама”, режисер Сіддік БАРМАК.

Приз за кращий короткометражний ігровий фільм (2,5 тис. дол.) отримав фільм словенського режисера Стефана АРСЕНЬЄВИЧА “Вертітися”.

Приз за кращий студентський фільм (плівка “Elastan Kodak” на суму 2,5 тис. дол.) отримав фільм “Сумуєш?” режисера Розаріо ГАРСІА-МОНТЕРО (Перу –США).

Приз кращому молодому актору або актрисі (1 тис. євро) отримала Марія ГОЛБАХАРІ за стрічку “Осама”.

Крім того, дипломи фестивалю отримали короткометражний фільм “Покинутий Едем” (Албанія), режисер Ено МІЛКАНІ, та студентський фільм “Контролер” (Польща), режисер Петер ВОГТ.

Журі міжнародної федерації кінопреси, очолюване Шахлою НАЇД (Норвегія), присудило свій приз австрійському фільму “Боротьба” режисера Рут МАДЕР.

Журі міжнародної федерації кіноклубів присудило приз “Дон Кіхот” фільму “Зачекай, будь ласка” (Росія) режисера Єлизавети СКВОРЦОВОЇ. Дипломи від журі федерації кіноклубів отримали стрічки “Віктор та брати” (Швеція) режисера Мартена КЛІНБЕРГА та фільм “Боротьба” (Австрія).

Глядацьке журі (у голосуванні взяли участь всі, хто переглянув конкурсну програму у Будинку кіно) присудило свій приз – годинник швейцарської компанії Raymond Weil вартістю 2 тис. дол. – фільму “Напередодні” (Росія) режисера Раміля САЛАХУДІНОВА.

Журі “Кохаючі інакше” присудило свій приз “Сонячний зайчик” фільму “Раптом” режисера Дієго ЛЕРМАНА (Аргентина).

Також дипломом фестивалю “за внесок у світове кіномистецтво” нагороджена італійська актриса Софія ЛОРЕН, і дипломом за плідне співробітництво у підготовці ретроспективи Віри Холодної нагороджений Держфільмофонд Росії.

Спеціальний приз “За розвиток національного кінематографу” від фонду Віктора ЮЩЕНКА “Україна 3000” отримав український режисер Роман БАЛАЯН. Приз вручив В.ЮЩЕНКО особисто.

Загалом, за даними організаторів, у фестивалі взяли участь 230 фільмів, 28 учасників, 339 журналістів, 220 гостей.

Наступний кінофестиваль “Молодість” відбудеться у Києві з 23 по 31 жовтня 2004 року.

unian
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
958
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду