23 березня – лекція про цифрові права на Docudays UA

23 березня – лекція про цифрові права на Docudays UA

13 Березня 2019
649
13 Березня 2019
13:14

23 березня – лекція про цифрові права на Docudays UA

649
23 березня з 12:00 до 13:00 в рамках Міжнародного фестивалю про права людини Docudays UA юристка ГО «Лабораторія цифрової безпеки», експертка Коаліції «За вільний інтернет» Віта Володовська проведе лекцію на тему: «Цифрові права: путівник для користувачів інтернету.
23 березня – лекція про цифрові права на Docudays UA
23 березня – лекція про цифрові права на Docudays UA

Коаліція «За вільний Інтернет» запрошує на лекцію про цифрові права громадських активістів, журналістів та усіх активних користувачів інтернету. Місце проведення – Фонд Ізоляція. Платформа культурних ініціатив (Київ, вул. Набережно-Лугова, 8).

У сучасному світі «інтернет» перетворився з інформаційної технології на нову реальність, де щодня мільярди людей проводять все більше свого часу. Коли у 1948 році країни ООН ухвалили Загальну декларацію прав людини – перший глобальний документ, що визначив перелік фундаментальних прав та свобод людини, про такий розвиток цифрового світу не писали навіть у науково-фантастичних романах. То чи можуть міжнародні стандарти минулого століття захистити нас у новому цифровому середовищі? Чи настав час створити Загальну декларацію прав людини онлайн?

Що таке «цифрові права» та чому потрібно їх захищати? Де проходить кордон між нашими можливостями онлайн та обмеженнями з боку держави (чи держав)? Чи зобов’язані Google та Facebook поважати права людини?

На ці та інші питання будемо шукати відповіді під час лекції. А ще – спробуємо уявити, як би могла виглядати Загальна декларація цифрових прав і свобод людини – 2019.

Лекторка: Віта Володовська – юристка «Лабораторії цифрової безпеки», експертка Коаліції «За вільний Інтернет».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
649
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду