25 жовтня відкриється 33-й Міжнародний кінофестиваль “Молодість”UNIAN

20 Жовтня 2003
962
20 Жовтня 2003
10:20

25 жовтня відкриється 33-й Міжнародний кінофестиваль “Молодість”UNIAN

962
25 жовтня відкриється 33-й Міжнародний кінофестиваль “Молодість”UNIAN
33-й Міжнародний кінофестиваль “Молодість” відкриється 25 жовтня світовою прем'єрою фільму польського режисера Ежі ГОФМАНА “Стародавня легенда”.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив на прес-конференції у Києві директор фестивалю Андрій ХАЛПАХЧІ.

За його словами, прем'єра відбудеться у рамках урочистого відкриття фестивалю у київському Палаці “Україна”. На відкритті буде присутня легенда італійського кіно актриса Софі ЛОРЕН, яка прибуде до Києва напередодні. У день відкриття о 14-й годині С.ЛОРЕН дасть у Палаці “Україна” одногодинну прес-конференцію для журналістів, а о 19.20 у кінотеатрі “Київ” відкриє ретроспективу стрічок зі своєю участю. На жаль, за словами А.ХАЛПАХЧІ, фестиваль не зміг отримати права на ексклюзивні інтерв'ю з актрисою для українського телеканалу, газети та радію, про які повідомлялося раніше.

Водночас, сказав А.ХАЛПАХЧІ, такі інтерв'ю заплановані з Е.ГОФМАНОМ, який зустрінеться з журналістами 26 жовтня у Будинку кіно.

На фестиваль також прибудуть відомі польські актори Михаїл ЖЕБРОВСЬКИЙ, Малгожата ФОРЕМНЯК і Катаржина БУЯКЕВИЧ та російська актриса Марина АЛЕКСАНДРОВА, які знялися у “Стародавній легенді” Е.ГОФМАНА.

Як повідомила директор програми фестивалю Людмила НОВІКОВА, у цьогорічному конкурсі студентських фільмів братимуть участь 5 українських робіт. У категоріях “короткометражні фільми” і “професійні ігрові картини” цього року українських фільмів немає.

Як зауважив А.ХАЛПАХЧІ, вперше за часів існування фестивалю при демонстрації фільмів використовуватимуться електронні субтири. Крім того, у ретроспективному показі фільмів з С.ЛОРЕН демонструватимуться високоякісні відреставровані копії, переведені у систему “Долбі Діджитал”.

За словами А.ХАЛПАХЧІ, 26 жовтня у фойє Будинку кіно відбудеться презентація першого незалежного фільму “МИР.ua”, який зараз знімається в Україні. Творча група тримає у таємниці деталі створення стрічки, але, за словами А.ХАЛПАХЧІ, є підстави сподіватися, що фільм стане подією в українському кінематографі, і фестиваль має попередню домовленість про включення “МИР.ua” у конкурсну програму “Молодості” наступного року.

Також у Будинку кіно будуть показані наступні позаконкурсні програми: ретроспектива французького режисера Жоржа МЕЛЬЄСА, ретроспектива фільмів за участю Віри Холодної, ретроспектива шведського режисера Лукаса МУДІСОНА, ретроспектива Італійської національної кіношколи, програма студентських фільмів до п'ятиріччя Інституту кіно і телебачення при Київському національному університеті кіномистецтва.

Водночас, більшість позаконкурсних програм буде демонструватися у кінотеатрах Києва: кінотеатр “Україна” – програма “Французьке кіно сьогодні”, “Київська Русь” – “Фестиваль фестивалів”, “Жовтень” – програми “Нове російське кіно” та “Туреччина – нова хвиля”, “Кінопанорама” – ретроспектива фільмів німецького режисера Райнера Вернера Фассбіндера, "Зоряний" – програма "Німецький бульвар".

Як повідомляв УНІАН, 33-й МКФ "Молодість" проходитиме у Києві з 25 жовтня по 2 листопада. Кращий фільм усієї конкурсної програми отримає статуетку “Скіфський олень” та 10 тис. дол. Автор кращого повнометражного фільму отримає 2,5 тис. дол. Призом за кращий короткометражний фільм стане субтитрування фільму-переможця на суму 2, 5 тис. дол. Кращий студентський фільм нагородять кіноплівкою “Kodak” на суму 2,5 тис. дол. Кращого молодого актора чи актрису відзначать 1 тис. євро. Фільм, який завоює приз глядацьких симпатій, нагородять швейцарським годинником Raymond Weil вартістю 2 тис. дол.

UNIAN
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
962
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду