21 лютого — відкриття днів «Дня» у Дніпрі

20 Лютого 2019
1069
20 Лютого 2019
16:38

21 лютого — відкриття днів «Дня» у Дніпрі

1069
Перший у новому році «Маршрут №1» «перевідкриває» Дніпро
21 лютого — відкриття днів «Дня» у Дніпрі

«Дніпро — це «космос». Для пізнання, освоєння, видобування нових сенсів. Тут варто розвивати інтелектуальний туризм, чуттєвий туризм. До речі, коли ми у «Дні» вперше про це заговорили, про це не думав ніхто. А тепер так важливо бачити, як Україна намагається глибше пізнати саму себе. Дніпро — одне з тих міст, яке дає нам відчуття «проекту майбутнього», — пише у своїй традиційній колонці головний редактор газети «День» Лариса ІВШИНА.

«Колись Дніпро було закритим містом. Нині ж воно продовжує відкриватися світу. У нас немає такої вишуканої архітектури, як, скажімо, в Парижі. Складно виокремити, наприклад, гастрономічну візитівку Дніпра. Однак наш потаємний козир — відкритість людей та просторів…» — це вже слова міського голови Бориса ФІЛАТОВА. Тож команда «Маршруту №1», партнером якого виступило комунальне підприємство «Агентство розвитку Дніпра», зібрала всі докази такої відкритості й привабливості. У номері — розмова про майбутнє Дніпра як Innovation Forpost та «Місто вихідного дня» з директором вищезгаданого агентства Володимиром Панченком, про сучасне місто, яке читає, — з арт-директоркою фестивалю Book Space Вікторією Наріжною, розповіді про «свій Дніпро» від його неординарних мешканців. І, звичайно, ціла низка оглядів — путівників найцікавішими архітектурними, історичними, природними пам’ятками і міста, і всього придніпровського краю, його музеями та фестивалями. «Дніпро — місто мостів. Мостів через річку часу. Місто наводить мости з минулим і майбутнім. А в потоці часу назавжди поруч залишаються важливі артефакти, події та постаті минулого, і десь там попереду, за черговим мостом, уже видніються символи майбутнього. Вийшла оптимістична картина погляду в майбутнє з опорою на минуле», — так розтлумачує образність, як завжди, яскравої та глибокої обкладинки журналу її авторка художниця Анна ГАВРИЛЮК, і так само можна сказати і про весь зміст свіжого «Маршруту № 1».

Переконатися в цьому дніпряни зможуть уже цього четверга на відкритті Днів «Дня» у Дніпрі в Музеї українського живопису (Троїцька площа, 5А, початок о 16.00) — сюди глянець надійде ще «гарячим» просто з друкарні! Усі ж охочі зможуть придбати «Маршрут №1. Дніпро» в кіосках преси уже цієї п’ятниці. Або ж — просто зараз замовляйте його в магазині на сайті «Дня» https://day.kyiv.ua/uk/catalog/9678 чи за телефоном відділу реалізації: (044) 303 96 23.

Підготувала Ольга ХАРЧЕНКО, «День»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1069
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду