До 16 грудня - прийом заявок на грантовий конкурс для національних ЗМІ «Україна плюс» від Internews

12 Грудня 2018
690
12 Грудня 2018
20:23

До 16 грудня - прийом заявок на грантовий конкурс для національних ЗМІ «Україна плюс» від Internews

690
Громадська організація «Інтерньюз-Україна» у партнерстві з Internews розпочинає міжнародний проект «Посилення незалежних медіа в Європі та Євразії».
До 16 грудня - прийом заявок на грантовий конкурс для національних ЗМІ «Україна плюс» від Internews

Одним із завдань проекту є виробництво 10 мультимедійних пакетів під назвою «Україна плюс». Цикл матеріалів «Україна плюс» буде створено національними медіа-виробниками.

Матеріали мультимедійних пакетів мають містити в собі поєднання різних форм подачі контенту: відео, аудіо, текст, інфографіка, інтерактивні карти, ігри, вікторини тощо. Мультимедійні пакети охоплять теми, що становлять національний інтерес: реформи, корупція, європейське партнерство, регіональні сусіди, еміграція, меншини (зокрема люди з обмеженими можливостями), навколишнє середовище та інші соціальні, економічні або політичні питання.

Після виробництва національних пакетів 10 регіональних медіа-партнерів проекту зможуть адаптувати ці пакети та опублікувати їх для своїх аудиторій.  

Авторів мультимедійних пакетів «Україна плюс» оберуть на конкурсній основі керівним комітетом у складі медіа-експертів. На конкурс можуть подаватися журналісти в індивідуальному порядку, представники ЗМІ (друкованої преси, радіо, телебачення або онлайн), продакшн-студії. Учасники зможуть співпрацювати з громадськими організаціями або аналітичними центрами, а також сформувати команду для проекту. Кожен кандидат може подати заявку на виробництво одного, кількох або всіх 10-ти пакетів.

Кожен з мультимедійних пакетів «Україна плюс» охопить окрему тему, в результаті проект розкриє 10 різних тем. Кожен пакет міститиме 3 мультимедійні матеріали, в яких мають бути використані сучасні інструменти інтерактивної візуальної журналістики. Матеріали мають бути цікавими, зрозумілими і представляти різні жанри журналістики: короткі сюжети, короткі документальні фільми, інтерв’ю з експертами, вікторини тощо.

Перші 5 тем для мультимедійних пакетів «Україна плюс» будуть обрані та оголошені керівним комітетом проекту. Вибір керівного комітету буде зроблено на основі всіх запропонованих тем від аплікантів національного та регіонального конкурсу «Україна плюс». Інші 5 тем будуть обрані спільно з регіональними партнерами проекту після того, як ці регіональні ЗМІ оберуться за конкурсною процедурою та з ними підпишуться партнерські угоди.

Відібрані автори отримають гранти в розмірі 2000 доларів США на створення кожного мультимедійного пакету. Сума гранту покриватиме витрати на виробництво, зарплати та інші необхідні витрати.

Період підготовки кожного мультимедійного пакету триватиме щонайбільше 4 тижні. Графік та алгоритм виробництва матеріалів будуть визначені спільно з «Інтерньюз-Україна» після оголошення переможців.

Планується, що пакети будуть публікуватися один раз на два місяці, починаючи з січня 2019 року.

Для подання заявки необхідно заповнити аплікаційну онлайн-форму за посиланням до 16 грудня 2018 року включно.

Детальніше про конкурс - на сайті «Інтерньюз-Україна».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
690
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду