До 16 грудня - прийом заявок на грантовий конкурс для регіональних ЗМІ «Україна плюс»

12 Грудня 2018
887
12 Грудня 2018
18:20

До 16 грудня - прийом заявок на грантовий конкурс для регіональних ЗМІ «Україна плюс»

887
Громадська організація «Інтерньюз-Україна» у партнерстві з Internews розпочинає міжнародний проект «Посилення незалежних медіа в Європі та Євразії». В рамках проекту для регіональних ЗМІ відбудеться конкурс «Україна плюс».
До 16 грудня - прийом заявок на грантовий конкурс для регіональних ЗМІ «Україна плюс»

Керівний комітет проекту обере 10 регіональних ЗМІ, що стануть  партнерами проекту. Партнери можуть представляти друковані видання, радіо, телебачення чи онлайн-медіа. Незалежно від типу засобу масової інформації, місцевий партнер обов’язково повинен мати веб-сайт та можливість публікувати матеріали проекту в Інтернеті, зокрема в соціальних мережах.

10 регіональних медіа-партнерів будуть залучені до виробництва та публікації мультимедійного контенту, а саме:
  • Публікація/просування 10-ти національних мультимедійних пакетів під назвою «Україна Плюс», які будуть підготовлені національним медіа-партнером(ами) проекту. Ці пакети слугуватимуть для збагачення контенту регіональних учасників. Планується створення 5-ти пакетів на рік (10 впродовж усього проекту). Кожен національний пакет охоплюватиме одну тему та міститиме 3 мультимедійні матеріали, які створюватимуться із використанням сучасних інструментів інтерактивної візуальної журналістики.
  • Адаптація національних мультимедійних пакетів до інтересів та потреб власних  аудиторій. Це означає, що впродовж проекту (з січня 2019 року до червня 2020 року) регіональні партнери повинні створити 7 регіональних мультимедійних пакетів, кожен з яких міститиме 3 історії власного виробництва. Період виробництва та адаптації кожного регіонального мультимедійного пакету становитиме 2 місяці.
  • У разі зацікавленості – публікація/просування мультимедійних пакетів міжнародного виробництва під назвою «Сусіди» (міжнародні, але перекладені місцевою мовою, матеріали, що випускаються у всіх країнах-учасницях проекту).
Мультимедійні пакети «Україна Плюс» (як національні пакети, так і регіональні версії) повинні містити мультимедійні формати: текстові, відео, аудіо, фотографічні та інші інтерактивні елементи (інфографіка, ігри, вікторини, аудіо слайд-шоу, хроніки, короткі відео та інші). Такі види інтерактивних елементів залучають нових користувачів на сайти та покращують взаємодію з аудиторією.
 
Теми національних та регіональних мультимедійних матеріалів «Україна Плюс» будуть визначатися координаційною радою проекту разом з регіональними партнерами, щоб врахувати їхні інтереси та потреби. Матеріали будуть охоплювати теми, що становлять національний інтерес, зокрема політику, вибори, економіку, бізнес, навколишнє середовище, освіту, корупцію, європейську інтеграцію та міжнародні справи, еміграцію, меншини (у тому числі люди з обмеженими можливостями), здоров'я, соціальне забезпечення, сільське господарство та конфлікти. Формат матеріалів може бути аналітичним та/або інформаційно-розважальним для підвищення інтересу  аудиторії.
 
Окрім цього, регіональні медіа-партнери: 
  • візьмуть участь у серії навчальних та консультативних заходів для покращення навичок зі створення мультимедійної продукції та монетизації/стратегічного розвитку медіа;
  • отримають підтримку менторів для застосування нових навичок на практиці. 
Регіональні медіа-партнери отримають допомогу від менторів у створенні історій у форматах, які вони, можливо, раніше не використовували, і навчаться урізноманітнювати свій контент, робити його більш привабливим для громадськості завдяки таким заходам проекту: 
  • Навчання з мультимедіа та менторство: орієнтовані на ноу-хау та підвищення майстерності, щоб допомогти партнерам виготовляти власні матеріали на високому технічному рівні, використовуючи різні джерела, методи перевірки, об’єктивні факти та інтерактивні методи залучення аудиторії.
  • Навчання зі стратрозвитку та менторство: орієнтовані на підвищення майстерності в розширенні аудиторії, диверсифікації бізнесу, монетизації онлайн-контенту та продажу/маркетингу. 

Відібрані регіональні ЗМІ будуть партнерами протягом усього терміну проекту «Посилення незалежних медіа в Європі та Євразії» (листопад 2018 – вересень 2020). Вони долучатимуться до промо проекту, а також будуть залучені до участі в інших видах діяльності проекту, як-то обмін контентом. Формат залучення буде погоджений з «Інтерньюз-Україна».

Кожен із 10 партнерських ЗМІ отримає грант у розмірі 4500 доларів США для участі в активностях, зазначених вище.

Період підготовки кожного мультимедійного пакету становитиме 4 тижні. Алгоритм виробництва матеріалів і терміни будуть визначені спільно з «Інтерньюз-Україна» після оголошення переможців. 

Період виробництва та адаптації кожного мультимедійного пакету становитиме до 2 місяців. Пакети будуть публікуватися один раз на два місяці, починаючи з січня 2019 року.

Детальніше про вимоги та умови конкурсу - на сайті «Інтерньюз-Україна».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
887
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду