7 листопада – загальноукраїнська конференція з журналістської освіти

5 Листопада 2018
2978
5 Листопада 2018
13:44

7 листопада – загальноукраїнська конференція з журналістської освіти

2978
7 листопада ГО «Детектор медіа» проведе загальноукраїнську конференцію: «Журналістська освіта та професія журналіста в Україні: як знайти точки дотику?».
7 листопада – загальноукраїнська конференція з журналістської освіти

Під час конференції експертна група презентує результати дослідження стану журналістської освіти в Україні.

Час заходу: з 10:00 до 18:00 (м. Київ) 7 листопада 2018 року.

Учасниками конференції будуть викладачі вишів, які готують журналістів, представники всіх видів ЗМІ та медіа-індустрії.

З питань акредитації для висвітлення конференції звертайтеся до Юлії Зелінської: 098 446 61 95, zelin.tk@gmail.com.

Друге дослідження якості журналістської університетської освіти в Україні  - це продовження попереднього пілотного дослідження, яке ГО «Детектор медіа» провела у 2016 році.

У 2018 році дослідницька група збільшила вибірку та географію дослідження. Також ми змогли оцінити тенденції у журналістській освіті, маючи для порівняння дані попереднього дослідження.

У рамках дослідження були отриманні відповіді на запити щодо журналістської освіти від українських вишів, у яких відкрита спеціальність «Журналістика».

Було проведено вісім фокус-груп у Києві, Львові, Одесі, Харкові, Запоріжжі, Вінниці та Черкасах. 57 респондентів із 18 вищих навчальних закладів оцінили рівень освіти, який вони отримали.

100 представників ЗМІ різних типів оцінили університетську освіту в Україні. На питання відповіли представники 86 медіа загальнонаціонального, обласного та районного рівнів з усіх регіонів України (окрім АР Крим).

Було також опитано 250 студентів спеціальності «Журналістика» з 35 університетів України. Опитування було анонімним та здійснювалося за допомогою онлайн-опитувальника.

Результати досліджень, висновки щодо стану журналістської освіти в Україні, а також рекомендації щодо алгоритму і шляхів її удосконалення будуть презентовані та обговорені під час конференції.

Захід проводиться в рамках проекту Danida.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2978
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду