До Дня захисника України та Українського козацтва ICTV готує продовження  «козацьких байок»

До Дня захисника України та Українського козацтва ICTV готує продовження «козацьких байок»

10 Жовтня 2018
2171
10 Жовтня 2018
16:57

До Дня захисника України та Українського козацтва ICTV готує продовження «козацьких байок»

2171
Серія коротких роликів власного виробництва телеканалу ICTV розповідає про часи, коли козаками мріяли стати всі чоловіки.
До Дня захисника України та Українського козацтва ICTV готує продовження  «козацьких байок»
До Дня захисника України та Українського козацтва ICTV готує продовження  «козацьких байок»

Кілька століть поспіль з різних країв і різних станів приходили в Запорізьку Січ хлопці, щоб спробувати стати джурою – молодшим козаком. Всім претендентам воїни влаштовували сувору перевірку. Негідникам, боягузам і тим, у кого з почуттям гумору біда, доводилося забути про козацтво.

Кожна «козацька байка» – це історія одного з ритуалів зарахування в джури. В першому ролику, прем’єра якого відбулася 14 жовтня 2017 року на телеканалі ICTV, глядачі побачили, чи зможе козак пройти по вузькій колоді через річку, випивши чарку горілки.

Нова «козацька байка» розповість про те, чи варто беззаперечно підкорятися сотнику, якщо він наказує бити безпорадного бранця батогом. Не всім героям вдасться пройти випробування. Але ті, хто їх пройдуть, стануть частиною легендарного війська запорізького. Воїнами, яких боялися і поважали.

– Забудьте про вікінгів! Козаки – ось новий тренд, – говорить автор ідеї та продюсер «козацьких байок» Інеcа Соболєва. – Вони брутальні і харизматичні чоловіки. Хоробрі воїни з прекрасним почуттям гумору, які знали толк і в війні, і в розвагах. Козаки наганяли страх на Стамбул і Європу. Ми не хочемо, щоб тема українського козацтва залишалася тільки темою з підручника. Це має бути історія, цікава сучасним людям. Щоб і татові, і синові було цікаво дивитися.

Саундтреком нового ролика стала пісня «Шо з-під дуба»  українського музичного етно-гурту ДахаБраха. 

Зйомки нового епізоду пройшли в Києві на Жуковому острові. Одним із складних завдань, з яким зіткнулася знімальна група, було відтворення історичної епохи – гриму та костюмів. «Шрами, оселедці, вуса, бойові обладунки і коні. Всіх зібрати одномоментно і змусити грати достовірно – це було головним викликом, – зізналася Інеса Соболєва після завершення зйомок.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2171
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду