Мріяти до зірок: 4 дні, 32 години, 200 м2 мрій арт-марафону #МояДитячаМрія

Мріяти до зірок: 4 дні, 32 години, 200 м2 мрій арт-марафону #МояДитячаМрія

3 Липня 2018
1335
3 Липня 2018
13:42

Мріяти до зірок: 4 дні, 32 години, 200 м2 мрій арт-марафону #МояДитячаМрія

1335
2011 дитячих мрій разом з Лідією Таран, Сашею Лободою, Христиною Соловій, Єгором Гордєєвим, Анною Ломакіною, Валентиною Хамайко, гуртом Open Kids, Олександром Поповим
Мріяти до зірок: 4 дні, 32 години, 200 м2 мрій арт-марафону #МояДитячаМрія
Мріяти до зірок: 4 дні, 32 години, 200 м2 мрій арт-марафону #МояДитячаМрія

Рожеві єдинороги, інопланетяни, котики, мільйони підписників в ютюб  і світ без війни та хвороб  - такі мрії у дітей.

Понад 2 000 мрій з’явилися на величезній cтіні арт-марафону #МояДитячаМрія лише за 4 дні. У Києві на Пейзажці біля Національного музею історії України мріями сучасних дітей малювалась наша нова історія - несподівана, неймовірна та надзвичайно окрилююча. Організатори – рух Здійсни мрію –  мали на меті допомогти зробити мрії видимими, а відтак більш імовірними. Стіну розібрали в надійне сховище, але Марафон триватиме ще до кінця року і збере 100 000 малюнків мрій, щоб направити чарівним Променем до зірок у Всесвіт

Сучасні діти, як і колись ми з вами, мріють про дивовижне та - цілком реальне, звісно. Хтось хоче стати зіркою чи отримати золоту кнопку ют’юбу. Хтось хоче погуляти в космосі та відвідати Марс. Хтось прагне обробляти землю та повернути Україні Крим. Хтось пристрасно хоче одужати від хвороби, аби стати лікарем, мати щасливу сім’ю та їздити в школу на єдинорозі. Отже, якщо б дитячі картинки раптом ожили, то наш світ став би ідеальним, - тут у кожного був би чудовий друг - песик, кицька, хом'ячок, рожева поні, пташка, дракон; за бажанням можна перетворюватися на Русалку, Кота, Робота; в космічному кораблі кататися з інопланетянами і грати з ними у футбол; а ще завжди була б смачна їжа, все було б чисто і сміття розчинилося, вмить будувалися мости між планетами та між містами,  будинки стали різнокольоровими. .. і закінчилися всі війни, а земні істоти жили вічно і ніколи не вмирали!

Надихали дітей Феї руху “Здійсни мрію”, телеведучі Ліда Таран і Саша Лобода, також до проекту долучилась і стала Співочою Чарівницею арт-марафону Христина Соловій та художниця Анна Ломакіна. Першими свої мрії малювала супермама Валя Хамайко з дітками та Людмила Барбір із сином Тарасиком. Привітати мрійників та надихнути на великі мрії без обмежень завітали зірки Сніданку з 1+1 Єгор Гордєєв і Олександр Попов, ведучий Профутболу Ігор Циганик, учасниці дитячого гурту Open Kids, головний лікар ОХМАТДИТу Ірина Садов’як, представник МДЦ «Артек» Сергій Коник та лікар-психолог Богдан Божук. Понад пів тисячі маленьких мрійників спеціально приїхали намалювати свою мрію вже у перший день роботи арт-стіни. Серед них і пацієнти ОХМАТДИТу, і підопічні Артеку, а також, громадських і благодійних організацій.

Лідія Таран, куратор проекту «Здійсни мрію» говорить: «Ми ніколи не знаємо, у що трансформуються дитячі мрії і до чого приведуть, але саме вони відкривають внутрішні поклики душі та саме з них починаються прагнення, саморозвиток та вибір професії. 95% українських дітей мріє стати супергероями та мати суперсилу: згідно дослідження українських соціологів та психолів, результати якого були представлені в червні в УНІАН, 39% дітей хочуть суперсилу саме для того, аби допомагати іншим людям. І це не може не радувати».

Дехто мріє “поїхати закордон”, і це болюче питання, але, в той же час, у своїх малюнках діти втілюють так само багато надії, любові до України та співчуття до тих, хто поруч. І ми чудово розуміємо, що здійснення дитячих мрій залежить виключно від нас із вами - дорослих, батьків, тих, хто часто приземлює фантазії і бажання дітей, нав’язує свої стереотипи мислення, власні нездійснені мрії та прагнення. Згідно статистики, 38% батьків навіть не здогадуються про мрії своїх дітей, тобто - навіть не розмовляють з ними на цю тему. Однак, на щастя, 63% усіх дітей таки вірять у дива. Тому, ми з вами маємо стати чарівниками, які допоможуть дитячим мріям збутись.

Результати соціологічного дослідження, проведеного серед здорових дітей і тих, хто тривалий час перебуває на лікуванні, дають нам розуміння того, що чекатиме нашу країну та наш світ в недалекому майбутньому. Тільки 10% хворих дітей мріють без обмежень, 90% мають практичні мрії і бажання, про цілком приземлені речі та предмети. Серед здорових дітей доля «мрійників» ще менша – 5%. У дітей, які зіштовхнулись зі складними захворюваннями, кількість матеріальних бажань вдвічі менша, тобто, саме ті, хто зараз потребує допомоги у лікарнях і боряться за життя, в майбутньому стануть двигунами, які робитимуть важливі, наднеобхідні справи для українського суспільства. Адже, як відомо, ті, хто пройшов непрості випробування у дитинстві та підлітковому віці здатен на співчуття, готовий допомагати іншим, брати на себе відповідальність та - досягати неймовірних вершин.

Завдяки вже згадуваному дослідженню, яке, на перший погляд, може видатись необов’язковим в контексті проблем, які поглинули нашу країну, ми усвідомили, що майбутнє залежатиме від тих, хто зараз живе у дитинстві і тільки формує свою картину світу, дослухається своїх мрій і починає у них вірити всупереч усьому.

Саме тому ми організували арт-марафон #МояДитячаМрія, який об’їде сім українських міст і в результаті ми зберемо в нашу колекцію 100 000 мрій українських дітей та “надішлемо” їх у небо за допомогою фантастичного кольорового променю, аби показати силу мрії, запрограмувати мрії на здійснення і щоб віра у реалізацію найпотаємнішого оселялась в сердці кожної дитини. Саме ця красива і символічна подія фіналізує арт-марафон і стане початком нової неймовірної історії. Так що приєднуйтесь в соцмережах по хештегу #МояДитячаМрія, адже проект триматиме до кінця року!

Ми також розшукуємо 100 000 чарівників, які можуть допомогти здійснити мрії дітей. Адже здійснення мрій - це потужний мотиватор для активного руху в житті, щоб далі будувати неймовірні плани та чимдуж проявлятись у цьому світі. Саме зараз важливо інвестувати в наше найкраще покоління і дати їм можливість зробити цей світ краще !

Також віримо, що арт-марафон спровокує тектонічні зміни в українському суспільстві, яке нарешті має усвідомити, що наші інвестиції треба, перш за все, скерувати на підростаюче покоління -   з нього починається наша нова сторінка в історії.

Тур арт-терапії розпочнеться у 7 містах України – від лікарень до шкіл. До нас приєднується табір Артек, який зможе передати до кінця літа близько 15 000 малюнків мрій. Ми відкриті до всіх. Малюйте свою мрію у соцмережах і ставте хештег #моядитячамрія.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
"1+1"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1335
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду