Нагороджено переможців конкурсу на краще висвітлення гендерної тематики в регіональних ЗМІ

19 Червня 2018
984
19 Червня 2018
15:42

Нагороджено переможців конкурсу на краще висвітлення гендерної тематики в регіональних ЗМІ

984
У Держкомтелерадіо відбулась церемонія нагородження переможців конкурсу серед регіональних журналістів на краще висвітлення Національного плану дій «Жінки. Мир. Безпека», розробленого на виконання Резолюції РБ ООН.
Нагороджено переможців конкурсу на краще висвітлення гендерної тематики в регіональних ЗМІ

Конкурс організували та провели  Держкомтелерадіо та Укртелерадіопресінститут спільно з ГО «Центр – Розвиток демократії». 

На розгляд журі конкурсу надійшло понад 30 робіт: публікації у друкованих ЗМІ, та інтернет-ресурсах, радіопрограми. Переважна кількість поданих на конкурс робіт є результатом послідовного дослідження авторами теми гендерної рівності, підвищення ролі жінок у державотворчих процесах, захисту їх прав.

«Підбиваючи підсумки конкурсу, ми констатуємо два позитивні моменти, - зазначив заступник Голови Держкомтелерадіо Микола Білоус. - По-перше, завдяки  семінарам, іншим заходам, що систематично з кінця минулого року проводяться Держкомтелерадіо та Укртелерадіопресінститутом за активної участі ГО «Центр – Розвиток демократії», поширюються знання про Резолюцію Ради Безпеки ООН.  По-друге, конкурс виявив вагомий змістовний пласт українських регіональних і центральних медіа, котрі  послідовно розробляють гендерну тему, впровадження світових суспільних цінностей в українську дійсність».

Журі виділило серед інших п’ять робіт, а їх авторів відзначило пам’ятними подарунками. Переможцями конкурсу стали: журналіст інформаційного агентства "Час Чернігівський" Ольга Чернякова та її нарис про журналістку-переселенку з Донецька Галину Башту, яка упевнено й оптимістично розбудовує і власне життя, і країну; Тетяна Бакоцька (Миколаївська філія НСТУ, радіо «Миколаїв») та її інтерв’ю з продюсеркою та героїнями фільму «Невидимий батальйон українського війська» про нерівність жінок в сучасній українській армії; редактор газети "Вестник Прибужья" Ольга Кухаренко та її стаття «Гендерна рівність: термін, якого не варто боятися. Жіночий рух в Україні набирає силу»; головний редактор районної газети «Сарненські новини» Світлана Ляшко.

Гран-прі конкурсу отримав журналіст із Кропивницього Дмитро Семенюк. У своїй статті «Шлях до рівності та злам стандартів. Миробудування жінками у кропивницькому форматі» він розповідає про жінок у лавах поліції: «Прийшовши в патрульну поліцію, жінки показали: розв’язування конфліктів можливе не лише силовим методом, але й за допомогою діалогу. Виявилось, що не обов’язково застосовувати насилля, коли можна вирішити більшість питань мирно».

Представниця Глобальної мережі жінок-миротворок Агнєшка Фол-Дутра Сантос, вручаючи нагороду, зауважила, що особливо позитивно оцінює той факт, що на гостро соціальні теми в Україні пишуть не лише жінки, а й чоловіки.

«Ми досягнемо рівності лише тоді, коли і чоловіки, і жінки будуть разом», - зазначила пані Агнєшка.

За її словами, за прикладом України конкурс серед журналістів на краще висвітлення гендерної тематики планується провести в Грузії.

Після церемонії нагородження у форматі круглого столу відбулось обговорення практичних рекомендацій  висвітлення Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН “Жінки, мир, безпека”.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Держкомтелерадіо
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
984
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду