«РТМ Діджитал» встановила аутдор-медіагалерею у Києві

«РТМ Діджитал» встановила аутдор-медіагалерею у Києві

14 Червня 2018
1165
14 Червня 2018
13:43

«РТМ Діджитал» встановила аутдор-медіагалерею у Києві

1165
Перша цифрова рекламна аутдор-медіагалерея в Україні створена компанією «РТМ Діджитал» на бульварі Тараса Шевченка в Києві.
«РТМ Діджитал» встановила аутдор-медіагалерею у Києві
«РТМ Діджитал» встановила аутдор-медіагалерею у Києві

Медіагелерея складається з об’єднаних в одну мережу 32 сучасних професійних 75” дисплеїв Ultra HD, встановлених з обох боків бульварної частини протягом майже 2 км від Бессарабської площі до площі Перемоги.

Панелі з високою яскравістю 2500 ніт, коефіцієнтом контрастності 5000:1 забезпечують чудову видимість навіть у сонячний день, надзвичайну чіткість зображення і кольоропередачу. Але унікальність проекту не лише в тому, що це дійсно перша в Україні цілісна аутдор-мережа рекламних носіїв такого рівня технологічності та якості. Компанія «РТМ Діджитал» запропонувала ринку нову ідеологію трансляцію цифрової реклами — Digital Network Panel (DNP).

DNP — це часовий проміжок у плей-листі з адаптивним профілем; протягом цього часу рекламний контент Клієнта транслюється синхронно на всіх носіях тієї чи іншої цифрової мережі «РТМ Діджитал». Наразі у компанії 2 продукти, яким вона дала назву:

  1. DNP Airport       — для трансляції у мережі з 30 цифрових носіїв, разом із відеостінами, в Міжнародному Аеропорті «КИЇВ» ім. Ігоря Сікорського. Проект реалізовано у лютому 2018.
  2. DNP Boulevard — для трансляції у мережі з 32 цифрових панелей 75” на бульварі Тараса Шевченка. Проект реалізовано у травні 2018, старт продажів комерційної реклами — з червня 2018.

Тривалість DNP фіксована, синхронна трансляція на усіх носіях мережі збільшує показники рекламного охоплення. А використання яскравого й актуального контенту на порядок збільшує ймовірність рекламного контакту та його якість. Інновації «РТМ Діджитал» торкнулися також низки процесів взаємодії з Клієнтом: замість звичних ринку копітких процесів у зовнішній рекламі (від виробору адресної програми до отримання фотозвіту про розміщення) Клієнт із власного кабінету на сайті повністю керує своїми DNP (проводить зміну роликів, встановлює графік трансляції) і через WEB-камери відстежує трансляцію своїх сюжетів. Digital Outdoor дає безліч переваг у плані швидкості запуску рекламних кампаній, оперативної зміни сюжетів і, на відміну від зовнішньої реклами, ці процеси забирають не дні, а хвилини.    

Програмне забезпечення, що використовує «РТМ Діджитал» у власних мережах, здатне реалізувати будь-які творчі рішення рекламістів для досягнення максимальної взаємодії з аудиторією: автоінтеграцію з іншими цифровими медіа та соцмережами, запровадження великої кількості алгоритмів інтерактива, автоматичну адаптацію рекламного контенту під умови зовнішнього середовища, часу, подій in-real-life тощо.

У конструкції встановлені спеціальні відеокамери, які допоможуть якісно порахувати аудиторію за низкою ознак, швидкість і структуру трафіку, а також в реальному часі адаптувати плей-лист для рекламного таргетингу. Накопичувану таким чином data буде використано для Outdoor-досліджень.

Ми вже бачимо реакцію ринку та з певністю заявляємо: перший в Україні комплексний цифровий проект на бульварі Шевченка дав старт системному та стрімкому розвитку галузі Digital Out-of-Home. У планах компанії подальше будівництво нових цифрових мереж у містах країни та просування унікальних нових стандартів на український рекламний ринок.

Digital Out-of-Home Media у світі. Ключові тези

Експерти світових ринків одноголосно твердять про зовнішню рекламу (Out-of-Home Media) як про галузь із «найбільш здоровим майбутнім», яка лишається стабільною і навіть збільшує обсяги залучених рекламних бюджетів протягом останніх 10 років. Її цифровий сегмент (Digital Out-of-Home Media) — такий, що найбільш швидко зростає з-поміж Діджитал та Онлайн після реклами на мобільних девайсах. За даними компанії Magna, в останні 2 роки цей сегмент виріс на 30 %: на завершення 2017 р. кількість цифрових аутдор-носіїв становило 300 000 одиниць у всьому світі.

Хоча у кількості рекламного інвентарю Діджитал ООН становить усього 5 % світового аутдор-ринку, але в бюджетах його доля — 14 % у 2017 р., прогноз на 2018 р. — 18 %. На таких розвинутих ринках, як Велика Британія, DOOH вже приносить 22 % прибутків у зовнішній рекламі; до 2021 р. очікується його доля 24 %. Загалом світова зовнішня реклама у 2017 р. залучила $28 млдр рекламних бюджетів, найспокійніші прогнози щодо ООН-галузі дають їй зростання прибутків +4 % щороку і $33 млрд до 2021 року.

Незаперечні переваги Digital Outdoor Media — в ефективному поєднанні кращих властивостей зовнішньої реклами (відмінна побудова охоплення, ефективна частота рекламних контактів разом із відносною недорогою їх вартістю) з усіма можливостями, що їх дають інформаційні технології. А саме: гнучкість і прискорення всіх процесів планування й запуску рекламних кампаній, фокусоване таргетування й адаптація реклами під будь-які запити клієнта, інтеграція з цифровими медіа і соцмережами, яскравість і висока якість контенту, власний актуальний контент, технології взаємодії аудиторії з брендами і практично безмежні можливості для рекламного креативу.

Світові дослідження також свідчать, що аудиторія із зацікавленням та увагою ставиться до цифрової зовнішньої реклами, яка не є «тайм-кілером», що поглинає ваш час, але є джерелом цікавої, яскравої, корисної та розважальної інформації.

Про компанію

«РТМ Діджитал» — системний оператор цифрової зовнішньої реклами, входить до складу Групи Компаній «РТМ-Україна». Створений у 2015 р. До Групи «РТМ-Україна» також входять: ТОВ «РТМ-Україна» — національний оператор Out-of-Home медіа; оператор магістральних арок ТОВ «Аутдор Україна» та виробнича компанія «Техногруп».

ТОВ «РТМ-Україна» — провідна компанія Групи, з 2001 р. на ринку зовнішньої реклами. База власних рекламних поверхонь «РТМ-Україна» становить понад 7000 площин близько 25 форматів у 27 містах країни. З урахуванням поверхонь, отриманих «РТМ-Україна» у повне керування, баїнг, а також площин у спільних продажах з іншими операторами, загальний парк інвентаря, що його обслуговує компанія, — понад 12 000 поверхонь на місяць.

Ефективна структура компанії та широке покриття забезпечують успішні ООН-кампанії ключових національних та світових брендів. «РТМ-Україна» — потужний системний оператор реклами на залізничному транспорті України. Ексклюзивний рекламний оператор у Міжнародному Аеропорті «Київ» ім. Ігоря Сікорського. www.rtm.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1165
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду