Глобальні цифри показують важливість ТВ-реклами для онлайн-бізнесів

8 Червня 2018
1974
8 Червня 2018
17:01

Глобальні цифри показують важливість ТВ-реклами для онлайн-бізнесів

1974
Глобальні цифри показують важливість ТВ-реклами для онлайн-бізнесів

Цифри з усього світу показують, що онлайн-бізнесиактивно  інвестують в ТВ-рекламу, стаючи найбільшими рекламодавцями на ТВ у деяких країнах.

Цифри, зібрані групою TheGlobal TV Group, неофіційним обєднанням ТВ-мовників і сейлз-хаузів у Європі, США, Канаді, Австралії та Латинській Америці, показують, що усюди - від Бразилії до Німеччини, такі бренди, як Amazon, Zalando, Netflix, Expedia і Airbnbстворюють свій імідж, репутацію та продажі через вплив і охоплення, які будує ТБ.

Інвестиційні тренди показують міцний зв'язок між ТБ і інтернетом, а глядачі, озброєні девайсами з підключенням до мережі – можуть відразу ж реагувати на ТВ-рекламу.

Україна

Динаміка категорії онлайн бізнесів на телебаченніпозитивніша, ніж інші категорії. У період з 2014 по 2017 рік, E-commerceгравці наростили ТВ-інвестиції на 124%, досягнувши цифри у 228 млн грн. За останні 4 роки, на українському телебаченні рекламувались 58 брендів категорії. Найактивнішими брендами, які розвивали свій бізнес, використовуючи ТВ-інвестиції були:OLX.ua, Lamoda.ua, PokerStars, WorldofTanks і LeBoutique.

Австралія

У 2017 році найбільші в світі технологічні гіганти дуже багато інвестували в рекламу на ТВ в Австралії. За даними NielsenAdex, Google витратила на ТВ у 6 разів більше ніж у 2016, досягнувши цифри у 11.3 млн дол. інвестицій. А компанія Apple збільшила витрати на рекламу на 17,4% до 20,2 млн.дол. Amazonпідтримала свійзапуск на австралійський ринок, витративши 3.2 млн дол.,Uber також вперше вийшла на ТВ з бюджетом у 3.4 млн.дол.(1)

Бельгія

Частка медіа інвестицій у ТВ-рекламу серед гравців E-commerce у 2016 році склала 62%. Інтернет-група Rocket, що володіє такими компаніями, як HelloFresh та Home24, витратила на ТВ-рекламу загальну суму 6 млн. євро в 2017 році.(2)

Бразилія

У період з 2015 по 2017р, частка реклами наТВгравців онлайн-бізнесу зросла на 17%. Прогнозується її збільшення до 20%.(3)

Канада

Онлайн бізнеси є однією із категорій, яка швидко зростає вТВ-рекламі. Вони подвоїли свої витрати на ТВ за останні 5 років, витративширекордних 105 млн.дол. у 2017 році.(4)

Колумбія

Витрати на ТВ онлайн E-commerce компанійсклали 10,6 млн доларів у 2017 році, що на 20% більше, ніжу 2015.(5)

Чеська Республіка

У 2015-2017 роках,E-commerce гравці вдвічі збільшили витрати на ТВ, досягнувши суми у 47,4 млн.євро(6)

Німеччина

За трирічний період (з 2015 по 2017р) витрати на ТВ-рекламу компанії Airbnb зросли на 44%. Компанії Expedia і Amazon показують ще більш вражаючі цифри росту - на 65% кожна.(7)

Італія

Онлайн бізнеси в 2017 році інвестували у ТВ-рекламу95,6 млн євро, що на 10,7% більше, ніж у 2015 році.(8)

Нідерланди

E-commerce гравці збільшили свої ТВ-інвестиції на 26% у період з 2015 по 2017р. і стали четвертою за розміром категорією ТВ-рекламодавців у країні. 200 рекламодавців зі сфери онлайн бізнесів інвестували 300 млн.євро у ТВ у 2017 році.  Trivago, німецький сайт бронювання готелів, став найбільшим рекламодавцем, витративши 25 млн євро за рік.(9)

Іспанія

За 2 роки, з 2015 по 2017 рік, сайт Амазон збільшив свою рекламу на ТВ у 100 разів, витративши 11 млн євро за останній рік.  Компанія Google за цей період збільшила витрати у 15 разів, інвестувавши 603 тис євро у ТВ в 2017р.(10)

Швеція

Меблевий онлайн-рітейлерFurnitureBox збільшив ТВ інвестиції у 5 разів з 2015 року, витративши суму у 6.9 млн євро на ТВ-рекламу у 2017.(11)

Швейцарія

Загальний обсяг реклами 10 найбільших рекламодавців категорії e-commerce збільшився майже удвічі в період між 2015 і 2017 роками, досягнувши цифри у 84,9 млн євро.(12)

Великобританія

Інтернет-бізнеси, включаючи такі бренди, як Amazon, Trivago, Google&PurpleBricks, інвестували у телевізійну рекламу загальну суму у 886 млн. дол. в 2017 році. Незважаючи на скорочення інших категорій через економічну невизначеність, онлайн-бізнес , який в 2016 році став найбільшою категорією на ТВ у Великобританії, залишався стійким у своїх телевізійних інвестиціях.(13)

США

У 2017 році американські діджитал компанії, серед яких такі бренди, як Amazon, Expedia, Wayfair та eBay, витратили на рекламу на ТВ більше 5,9 мільярдів доларів США, що на 10% більше, ніж в 2016 році. У рамках цих витрат – була і група з 50 нових брендів  - в тому числі Gwynnie Bee, Peloton & Leesa, які лише нещодавно почали інвестувати в телебачення, але зараз щорічно витрачають на ТВ-рекламу понад 1,3 млрд. доларів США.(14)

Позитивна тенденція буде продовжена і в 2018 році, оскільки більше брендів електронної комерції по всьому світу довіряють телевізійній рекламі, щоб зміцнити своє імідж, залучати трафік та генерувати прибуток. Останні приклади - це телевізійні кампанії, запущені компанією Snapchat (“A new kind of camera”), Amazon (“Bedtime Blitz” чи “Be Together More”),  Trivago (“In the Mountains”)і Airbnb (“Expletive-filled Interest”).

Коментарі ТОПів

Андрій Партика, генеральний директор StarLightSales (Київ, Україна, сейлз-хаус, який продає ТВ-рекламу):

«Діджитал генерує колосальний інформаційний потік, що тисне на голову споживача, а головне – що при своєму великому об’ємі він є малоемоційним. А з іншого боку,  технологічні інновації перестали бути унікальними. Вони стали доступними для багатьох онлайн бізнесів – це і нові інструменти пошуку, сортування по ціні, роботи і генератори усіх пропозицій брендів, які роблять вибір за тебе. Отже технології перестали бути конкурентною перевагою. А лояльність, яка є важливою для брендів, дуже складно побудувати дрібними і раціональними комунікацями в діджитал каналах. Ця лояльність будується великим екраном і з великими емоціями, які дає ТБ. І саме це в сучасному світі стає додатковою емоційною перевагою над технологіями. 

Як, наприклад, будується конкуренція між Netflix і Amazon. Netflix вкладає колосальні ресурси в емоційну складову, в виробництво якісного контенту. І використовує в тому числі ТВ-рекламу, щоб донести свої переваги до споживачів. Тому що складно через кілька речень, які тобі видає пошукова система, отримати емоційну прив’язку. В наступний раз, коли споживач використає онлайн пошук, він знову підійде раціонально і вибере більш вигідну пропозицію. А зараз в світі все працює так, що перемагає той, хто краще продає емоцію».

Vic Walia –Глобальний віце-президент з маркетингу Expedia Group (The world's travel platform, США):

"ТВ дуже добре працює для нас. Саме там ми витрачаємо значну частинумаркетингових рекламних доларів".

Katty Roberfroid – Директор General egta (Європа):

Телевізор робить віртуальне більш реальним. ТВ реклама створює величезний ефект відразу. Вона також допомагає створювати лояльність та робити бренди прибутковими на довгостроковій основі. Оскільки онлайн-бренди мають незначну офлайн присутність, життєво важливим для них стає здатність ТВ-реклами створювати емоційні зв'язки з величезною аудиторією у всьому світі".

Sean Cunningham – Президент іCEO Video Advertising Bureau (Нью-Йорк, США):

«Ми проводили аналіз діджитал компаній з 2014 року і виявили, що ті, хто серйозно інвестували у ТВ на ранніх етапах своєї історії  - отримали значні переваги. Цифрові бренди, що використовують телебачення, бачать негайні позитивні результати для бізнесу - значне збільшення трафіку веб-сайту, збільшення запитів та найголовніше, зростання доходів. ТБ - це місце,  куди йдуть компанії, що одержимі прибутками, щоб стати великими».

Kim Portrate – Chief executive of ThinkTV Australia:

"Це чудово бачити, як деякі зі світових швидко зростаючих, найбільш інноваційних компаній інвестують у ТВ рекламу, щоб вирощувати свої бренди. Це найбільш знакові бренди нашої сучасності, вони будуть охоплення використовуючи ТВ, цей досвід що можна побачити на будь-якому екрані у будь-який час, коли бренди досягають своїх споживачів за допомогою креативних рішень. Найрозумніші бренди знають, що телевізор будує більше охоплення, ніж будь-які інші засоби масової інформації, є безпечним для бренда, генерує найбільше повернення інвестицій та надає найбільшу увагу, що безпосередньо переходить у продажі. Телевізор також прекрасно співпрацює з медіа, що працюють лише в онлайн. "

  1. Source: Nielsen Adex. Total market:Metropolitan TV 2017 A$3.577Billion
  2. Source: MDB gross investments
  3. Source: IBOPE Monitor Evolution
  4. Source: Ad Dynamics, Internet related sites & services category + Expedia, inc. (Hotels.com) + Priceline Group + Wayfair LLC + Sunwing Travel Group + E-Harmony.com + Elite Singles + Indeed + Justfabulous LLC + Web.com
  5. Source: IBOPE Monitor Evolution
  6. Source: Nielsen Admosphere. Conversion from CZK 1,209,181,843. name="_Hlk514768068">Source XE as of May 14th
  7. Source: Nielsen 2018
  8. Source: Nielsen
  9. Source: Nielsen 2018
  10. Source: Arce Media
  11. Source: TNS-Sifo Reklammätningar.Conversion from SEK12,906,000and SEK70,563,000. Source XE as of May 22nd
  12. Source: Media Focus WizzAd.Conversion from CHF 101,391,000. Source: XE as of May 14th
  13. Source: Nielsen, 2017
  14. Source: Nielsen, 2017

The Global TV Group, StarLight Sales

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
The Global TV Group, StarLight Sales
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1974
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду