6 та 7 липня у Харкові відбудеться «Донбас Медіа Форум 2018»

6 та 7 липня у Харкові відбудеться «Донбас Медіа Форум 2018»

2 Червня 2018
2909
2 Червня 2018
16:12

6 та 7 липня у Харкові відбудеться «Донбас Медіа Форум 2018»

2909
Тема цьогорічного форуму: «Нові виклики та можливості, з якими стикаються регіональні ЗМІ».
6 та 7 липня у Харкові відбудеться «Донбас Медіа Форум 2018»
6 та 7 липня у Харкові відбудеться «Донбас Медіа Форум 2018»

«Донбас Медіа Форум 2018» відбудеться 6 та 7 липня у місті Харкові в готелі Premier Palace Kharkiv за адресою: проспект Незалежності, 2.

В рамках заходу запланован 4 панельні дискусії, 4 cесії майстер-класів та ряд тематичних подій. Для участі у форумі необхідно заповнити форму. Заявки на участь приймаються до 23.59 15 червня.

6 липня форум працюватиме з 9.00 до 18.00, 7 липня - з 9.00 до 17.00.

Теми панельних дискусій:

1. Від комунальних медіа до медіа громад. На шляху до розбудови осередків плюралізму думок в громадах та спільнотах.

В Україні продовжується децентралізація та триває процедура роздержавлення медіа. В ході дискусії обговорюватиметься, які існують стратегії для перебудови менеджменту ЗМІ, як подолати виклики, які успішні історії є, як розробити стратегічний план запуску і розвитку медіа громад.

2. Як зберегти незалежність медіа у передвиборчій турбулентності?

Учасники обговорять саморегуляцію журналістських колективів, підтримку громадських ініціатив, діяльність яких фокусується на наданні освітніх послуг для медіа, співпрацю громадських моніторингових ініціатив і аналітичних центрів з медіа для зменшення кількості політичних та інших маніпуляцій в ЗМІ.

3. Як відновити довіру мешканців Донбасу до ЗМІ?

Експерти ГО «Детектор медіа» розповідатимуть, як саме громадяни споживають інформацію, як обирають її джерела, які мають критерії достовірності, а також які потреби, емоції, стереотипи впливають на сприйняття ними відомостей, якого медіапродукту їм бракує тощо. На думку експертів, серед певної частини респондентів існує запит на системний, аналітичний контент. Вони задовольняють цей запит за допомогою інформаційних каналів, авторських проектів, блогів. За таких умов довіра є персоналізованою: довіряють не ЗМІ, а окремим персоналіям. Практикується споживання російських та сепаратистських ЗМІ, але воно також зумовлено не стільки ідеологічними міркуваннями, скільки запитом на альтернативну точку зору і втечею від негативного медіадискурсу. Громадяни вкрай рідко мають раціональні критерії довіри до інформації; довіра до тих чи інших джерел чи повідомлень є скоріше емоційно обумовленою.

4. Фінансування ЗМІ та журналістської роботи.

В рамках цього напрямку розглядатиметься, які існують можливості для фінансування місцевих медіа через міжнародну допомогу Україні; яким вимогам мають відповідати медійні організації, щоб отримувати допомогу; показники ефективності роботи медійних організацій, які оцінюють надавачі допомоги. Обговорюватимуться також особливості рекламного ринку в прифронтовому регіоні, проблеми через бажання чиновників через бізнес впливати на ЗМІ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2909
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду