21 травня - брифінг щодо голодування Олега Сенцова

21 травня - брифінг щодо голодування Олега Сенцова

21 Травня 2018
906
21 Травня 2018
10:23

21 травня - брифінг щодо голодування Олега Сенцова

906
У понеділок, 21 травня, о 14:30 у прес-центрі Українського кризового медіа-центру (УКМЦ) відбудеться прес-конференція щодо голодування, оголошеного Олегом Сенцовим.
21 травня - брифінг щодо голодування Олега Сенцова
21 травня - брифінг щодо голодування Олега Сенцова

14 травня 2018 року український політв’язень, «кримський заручник», якого незаконно ув’язнено в колонії суворого режиму № 8 «Білий ведмідь» (місто Лабитнанґі, РФ), Олег Сенцов оголосив голодування. Єдиною умовою його припинення Сенцов називає звільнення всіх українських політв’язнів, які утримуються в РФ і на території Криму. Враховуючи суворий клімат, умови утримання в колонії, пов’язане з цим загострення хронічних хвороб і погіршення стану здоров’я, життю політв’язня загрожує небезпека.

На прес-конференції доповідачі й доповідачки говоритимуть про стан здоров’я Олега Сенцова, можливі важелі впливу на РФ задля звільнення Сенцова та інших українських в’язнів Кремля, шляхи активізації дій української влади з визволення своїх громадян, що незаконно утримуються владою РФ, можливі шляхи підтримки цих політв’язнів. Також йтиметься про справу Володимира Балуха, що наразі продовжує голодування у СІЗО міста Сімферополь.

Учасники брифінгу:

Дмітрій Дінзе, адвокат Олега Сенцова

Наталія Каплан, сестра Олега Сенцова

Мар’яна Беца, речниця Міністерства закордонних справ України

Максим Буткевич, активіст Комітету солідарності з кримськими заручниками

Марія Томак, правозахисниця, співкоординаторка Медійної ініціативи з прав людини

Контакт для додаткової інформації – Катерина Бабич (+380 63 2180368), або Максим Буткевич (+380 50 3348780).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
УКМЦ
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
906
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду