Із 26 квітня по 6 травня у Вінниці перебуватиме фотовиставка «День»-2017

Із 26 квітня по 6 травня у Вінниці перебуватиме фотовиставка «День»-2017

24 Квітня 2018
1629
24 Квітня 2018
10:11

Із 26 квітня по 6 травня у Вінниці перебуватиме фотовиставка «День»-2017

1629
Вінниця стане четвертим містом, яке відвідає фотовиставка «День»-2017 з традиційною акцією «Подаруй Бібліотеку «Дня» рідній школі». У експозиції буде представлено 200 найкращих світлин ХІХ Міжнародного фотоконкурсу «Дня»
Із 26 квітня по 6 травня у Вінниці перебуватиме фотовиставка «День»-2017
Із 26 квітня по 6 травня у Вінниці перебуватиме фотовиставка «День»-2017

Торік вінницька громада встановила свій перший «гуманітарний» рекорд, придбавши для усіх шкільних бібліотек книжкові комплекти з Бібліотеки газети «День». Тоді, під час спілкування з головним редактором видання Ларисою Івшиною, Вінницький міський голова Сергій Моргунов зауважив, що книги «Дня» це «ін’єкції від байдужості» для українського суспільства, висловивши сподівання щодо можливих спільних проектів із газетою «День» для розвитку територіальної громади Вінниці. Лариса Івшина зауважила, що ця зустріч стала «аперитивом», який має розпалити у вінничан справжній апетит до книг «Дня» і загалом проектів газети. «Так і буде!» – погодився Сергій Моргунов і дотримав свого слова. Вже цього року громада міста не лише купує книги з Бібліотеки «Дня», але й приймає міжнародну фотовиставку газети, яка востаннє приїздила до Вінниці ще у 2010 році.

«Мали за честь приймати Ларису Олексіївну у Вінниці торік і щиро сподіваємося знову на її візит. Книги, які ми придбали для шкільних бібліотек, «пішли по руках», вони не «засиджуються» на полицях, бо дозволяють подивитися на історичне минуле нашої країни ширше і під іншим кутом, – каже міський голова Вінниці Сергій МОРГУНОВ. – Я сам із задоволенням перечитав «Україна Incognita. ТОП-25». І однозначно рекомендую її усім. Це тексти різних авторів про різні періоди в історії України, які зараз насправді вкрай актуальні для нашого суспільства, з погляду саме історичної правди. Історія має бути об’єктивною, а не залежати від політичної кон’юнктури правлячої верхівки, як було в часи СРСР. І дуже добре, що газета «День» вже багато років займається цією просвітницькою місією, маючи чимало відданих прихильників в Україні та Вінниці зокрема. Цього року ми придбаємо книги з Бібліотеки «Дня» в усі міські бібліотеки, щоб вони були доступними для усіх вінничан. Окрім цього, як і обіцяли, до міста завітає масштабна фотовиставка «Дня», яку, переконаний, відвідають тисячі жителів міста та області – від школярів до діячів культури та науки».

У експозиції буде представлено 200 найкращих світлин ХІХ Міжнародного фотоконкурсу «Дня». Нагадаємо, її особливістю є те, що багато фотографів надіслали цілі серії робіт – від есе до фотодрам. На світлинах вінничани можуть упізнати і своїх земляків. Зокрема у серії «Сходження» Юрія Величка, яка присвячена його бойовим побратимам з 46-ого окремого батальйону спеціального призначення ЗСУ «Донбас-Україна», представлена постать Олександра Сарабуна з Могилева-Подільського, який попри важке порання та втрату кінцівки зберіг оптимізм і віру у власні сили.

Іван Антипенко, Ігри героїв

Дунет Дарья, Десь там війна

«Не раз читала про фотовиставку газети «День» і бачила в мережі ці емоційні та талановиті знімки. Щиро радію, що тепер колектив університету матиме нагоду відчути яскраві емоції, споглядаючи цей  фотолітопис видання, який подорожує Україною, спонукає не просто до осмислення подій сьогодення, а їхнього переосмислення, – підкреслює ректор Вінницького педагогічного університету Наталія ЛАЗАРЕНКО. – Ми давно чекаємо неймовірних «вітамінних» фото та спілкування з Ларисою Олексіївною. І досить символічно, що виставка буде презентована у період весняного цвітіння природи, що змушує завмирати від пахощів і краси. Переконана, що такі відчуття презентують нам і Дні газети «День» у Вінниці. А своєрідним «десертом» стануть книги з Бібліотеки газети, які будуть презентовані усім факультетам».

Дурманенко Олександр, Суперревізор

Комарова Аліна, Весна, поселок Водяне, Приазовье

Як завжди, формат Днів «Дня» передбачає не тільки перегляд фоторобіт, але й щире та змістовне спілкування. Тож після презентації експозиції, яка відкриється 25 квітня о 12 годині у Вінницькому державному педагогічному університеті, розпочнеться зустріч головного редактора «Дня» Лариси Івшиної з «живою» громадою Вінниці. У рамках діалогу буде представлена нова книга з Бібліотеки газети «День», що вже стала бестселером, – «Корона, або Спадщина Королівства Руського». До речі, книги з Бібліотеки газети «День» та журнал «Маршрут №1» також можна буде придбати під час експонування виставки, так само як і оформити передплату на свій «День».

Нич Олег, Грайливий настрій

Хоменко Олександр, Фея переселенців

Фотовиставка «Дня» працюватиме для відвідувачів з 26 квітня по 6 травня. Відвідати її можна з 9 до 17-ї години, крім суботи і неділі, у Мистецькому центрі Вінницького держаного педагогічного університету імені Коцюбинського (вул. Острозького, 32). Вхід вільний. Приходьте і голосуйте за улюблену світлину!

Фото: Клименко Олександр, Уламки цивілізації

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
«День»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1629
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду