До 15 квітня – прийом заявок на конкурс мінігрантів для антикорупційних журналістських розслідувань

5 Квітня 2018
825
5 Квітня 2018
12:51

До 15 квітня – прийом заявок на конкурс мінігрантів для антикорупційних журналістських розслідувань

825
ГО «Антикорупційний штаб» оголошує конкурс мінігрантів на проведення антикорупційних журналістських розслідувань.
До 15 квітня – прийом заявок на конкурс мінігрантів для антикорупційних журналістських розслідувань

До участі запрошуються усі, хто працює, або прагне реалізувати себе у жанрі журналістських розслідувань.

Антикорупційний штаб популяризує використання сучасних інструментів для викриття та запобігання корупційним зловживанням. Одним з таких інструментів є «Приховані Інтереси» interes.shtab.net - сайт, що дозволяє перевірити місцевих чиновників на наявність конфлікту інтересів за допомогою бази даних та автоматичного аналізатора документів. За лічені секунди аналізатор перевірить будь-який завантажений вами машинозчитувальний документ (наприклад, стенограми засідань міських рад, проекти порядків денних, звіти з публічних закупівель тощо) на предмет наявності депутатських фірм та суттєво пришвидшить проведення якісного антикорупційного розслідування.

Для участі у конкурсі потрібно заповнити коротку заявку (https://goo.gl/iUwLbR) на проведення антикорупційного журналістського розслідування, яке б ви хотіли реалізувати з допомогою сайту «Приховані інтереси». Проект журналістського розслідування може включати створення відеоматеріалів та текстів, найкращі з яких буде підтримано Антикорупційним Штабом (юридичний супровід, надання мінігранту) та опубліковано на медіаресурсах «Антикорупційного штабу».

Оскільки сьогодні портал «Приховані інтереси» реалізовано у восьми регіонах, заявки приймаються від журналістів, блогерів та громадських активістів з наступних областей: Київ, Львів, Одеса, Дніпро, Харків, Житомир, Івано-Франківськ, Тернопіль.

Конкурс передбачає надання до 3 мінігрантів. Загальний бюджет конкурсу становить 10 тисяч грн.

Дедлайн подачі заявок – 15 квітня 2018 квітня. Надіслані після дедлайну заявки не розглядатимуться.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
ГО «Антикорупційний штаб»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
825
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду