29 березня у Краматорську - круглий стіл «Медіа на Донбасі: національні виклики та регіональні проблеми»

23 Березня 2018
1363
23 Березня 2018
10:10

29 березня у Краматорську - круглий стіл «Медіа на Донбасі: національні виклики та регіональні проблеми»

1363
Незалежна медійна рада проведе 29 березня у Краматорську круглий стіл «Медіа на Донбасі: національні виклики та регіональні проблеми», присвячений обговоренню проблем, з якими стикаються медіа на Донбасі при підготовці журналістських матеріалів.
29 березня у Краматорську - круглий стіл «Медіа на Донбасі: національні виклики та регіональні проблеми»

З огляду на близькість до зони військового конфлікту є зрозумілою чутливість медіа регіону до низки тем, пов’язаних з війною, декомунізацією, мовою ворожнечі тощо. Незалежна медійна рада запрошує журналістів та активістів обговорити під час заходу питання професійних стандартів та особливості їхньої реалізації на регіональному рівні, а також інші актуальні питання роботи журналістів.

Планується обговорити, зокрема, такі питання:

  • Медіа та вибори: як ефективно працювати регіональним журналістам?

  • Висвітлення військового конфлікту: межі та ризики.

  • Професійні стандарти журналістики на регіональному рівні: чи існує справжній запит на їх дотримання від аудиторії?

Участь у заході візьмуть члени Незалежної медійної ради Діана Дуцик (незалежна медіаекспертка, журналістка), Тарас Петрів (Президент Фундації «Суспільність»), Олександр Бурмагін (медіаюрист, Платформа прав людини) та інші.

Для участі у заході необхідно зареєструватися, заповнивши онлайн-форму. Круглий стіл відбудеться 29 березня з 10:00-13:00 у малій конференц-залі бізнес-центру «SA&GA» (м. Краматорськ, бульвар Краматорський, 41). Початок реєстрації – о 09:30.

Незалежна медійна рада була заснована наприкінці 2015 року провідними медійними громадськими організаціями України (Детектор Медіа, Інститут Масової Інформації, Інтерньюз-Україна, Фундація «Суспільність», Центр Демократії та Верховенства Права). Незалежна медійна рада функціонує як постійний громадський моніторинговий та консультативний орган, що розглядає спірні ситуації щодо недотримання медійного законодавства, міжнародних стандартів висвітлення інформації у медіа, а також порушень норм журналістської етики.

Проект здійснено за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди учасників заходу не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Незалежна медійна рада
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1363
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду