7 лютого – публічна дискусія «Експерти в медіа та професійні стандарти журналістики: кого запрошувати і як титрувати?»

29 Січня 2018
1638
29 Січня 2018
18:07

7 лютого – публічна дискусія «Експерти в медіа та професійні стандарти журналістики: кого запрошувати і як титрувати?»

1638
Незалежна медійна рада запрошує всіх зацікавлених представників медійної спільноти на публічне обговорення питань, пов’язаних з залученням експертів в інформаційно-аналітичні передачі, а також їх титрування.
7 лютого – публічна дискусія «Експерти в медіа та професійні стандарти журналістики: кого запрошувати і як титрувати?»

Протягом довгого часу в ефірах телеканалів, особливо в новинних передачах, можна зустріти коментарі неназваних «експертів з технологій», «представників провідних банків», а також «юристів міжнародних компаній». В той же час, глядачеві не надається інформація, завдяки якій він/вона здатен/-на перевірити професійну компетентність того чи іншого експерта чи гостя – тривалий час індустрія розглядає таке титрування як рекламу.

Протягом заходу планується обговорити такі питання:

  • Кого можна назвати експертом і як віднайти кваліфіковану людину для надання коментаря?
  • Зазначення місця роботи експерта чи гостя: реклама чи ні?
  • Як залучення експертів має співвідноситися з професійними стандартами журналістики?

За наслідками обговорення Незалежна медійна рада планує видати рекомендації щодо принципів запрошення гостей та титрування експертів під час трансляції інформаційно-аналітичних передач.

Час та місце проведення: 7 лютого, 15:30-17:30, готель «Україна» (вул. Інститутська, 4, зала «Маріїнська»). Початок реєстрації та вітальна кава – о 15:00. Реєстрація учасників є обов’язковою (mediacouncil.ukraine@gmail.com). Кількість місць – обмежена.

Незалежна медійна рада була заснована наприкінці 2015 року провідними медійними громадськими організаціями України (Детектор Медіа, Інститут Масової Інформації, Інтерньюз-Україна, Фундація «Суспільність», Центр Демократії та Верховенства Права). Незалежна медійна рада функціонує як постійний громадський моніторинговий та консультативний орган, що розглядає спірні ситуації щодо недотримання медійного законодавства, міжнародних стандартів висвітлення інформації у медіа, а також порушень норм журналістської етики.

Учасниками заходу будуть Голова Незалежної медійної ради Наталія Лигачова (Детектор Медіа), Секретар Незалежної медійної ради Ігор Розкладай (Центр демократії та верховенства права) та інші. До обговорення запрошені представники медіа, а також регуляторних органів у сфері телебачення та радіомовлення.

Проект здійснено за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди учасників заходу не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1638
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду